Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.
Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.
Recept och bild: Mariannslchf
Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.
Låt stå och svälla i fem minuter.
Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.
Grädda i cirka 15 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.
Låt stå och svälla i fem minuter.
Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.
Grädda i cirka 15 minuter.
Gyllene81 says:
Testade detta idag och är otroligt besviken! Allt bara flöt ut till en enda stor smet på plåten och ner i ugnen. Det måste vara en ingrediens som saknas. Kanske fiberhusk? Det höll inte alls ihop. Och jag följde receptet till punkt och pricka. Vispade 3 min osv. Hur har andra lyckats??
LCHF-arkivet says:
Jag måste kika på det.
Christin says:
Håller med, lite fiberhusk så de håller ihopa! Mina ligger på plåten helt platta i en enda kaka!
Emma says:
Har gjort detta recept flera gånger, har alltid blivit bra för mej. Fungerar perfekt till hamburgare.
LCHF-arkivet says:
Kul att du gillar receptet! Tack för återkopplingen.
Liselotte Carlsson says:
Jättegoda tekakor! Väldigt lätta att göra dessutom. Dessa kommer jag att göra ofta!
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att höra! Tack för återkopplingen!
Elviran says:
Har kompletterat med olika frö samt riven ost. Blir jättegoda matiga tekakor att äta med gott pålägg. Så snabbt att göra.
Ingela froom says:
Superbra bröd, bra i konsistens och jätte god smak
Ingrid Ravn-Holm says:
Gjort dessa två ggr. Min man tyckte de va jättegoda. Lätt och snabbt att göra, det gillade jag.
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra!
Tack för återkopplingen.
Sofia LS says:
Vad kan man ha istället för mandelmjöl och kokosmjöl ?
Cina says:
Blev perfekt! Så himla gott. Kan verkligen rekommenderas!
Mvh
Cina
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra!
Sarah says:
Snabbt, enkelt och gott.. riktigt trevliga, nästan lite som scones i konsistensen.
En favorit!
LCHF-arkivet says:
Tack så mycket för återkopplingen!
Eva says:
Flöt ut en del för mig med, men jisses vad goda de blev!