Marianns Tekakor (LCHF)

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 20 röster - Betygsätt

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF. Dessa går även att…

Läs mer 16 kommentarer Skriv ut
Marianns Tekakor (LCHF)
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som jag hittat hos Mariann och det är hennes tekakor som är helt anpassade till LCHF.

Dessa går även att använda som hamburgerbröd, det är bara att strössla på lite sesamfrön på toppen innan gräddning.

Recept och bild: Mariannslchf

 

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1 nypa Salt
ANNONS

Gör så här:

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

4

Låt stå och svälla i fem minuter.

5

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

6

Grädda i cirka 15 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 20

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 Ägg
 100 g Smör (Normalsaltat)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och salt fluffigt. Tillsätt det smälta smöret.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggvispet.

4

Låt stå och svälla i fem minuter.

5

Gör sex lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till cirka 1 cm höga kakor.

6

Grädda i cirka 15 minuter.

Marianns Tekakor (LCHF)

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida