Marinerade champinjoner

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Här kommer ett recept på ett makalöst gott tillbehör för dig som äter LCHF. Det är enkelt att slänga ihop och kan serveras till de…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Marinerade champinjoner
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här kommer ett recept på ett makalöst gott tillbehör för dig som äter LCHF. Det är enkelt att slänga ihop och kan serveras till de flesta maträtter. Den färska vitlöksdoften kommer att sprida sig i köket och höja hela maträtten till nästa nivå. Om du vill imponera på dina gäster med ett riktigt simpelt tillbehör, då ska du servera marinerade champinjoner.

Innehållsförteckning

  1. Så gör du marinerad svamp med vitlökssmak
  2. Hur ska jag servera marinerade champinjoner?
  3. Vilka champinjoner ska jag använda?
  4. Näringsvärde
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

Detta LCHF-recept på marinerade champinjoner innehåller relativt få ingredienser. De flesta har du dessutom redan hemma i köket så det är bara att sätta igång! Med det här enkla tillbehöret kan du verkligen imponera på dina gäster, även på de som inte äter LCHF.

Så gör du marinerad svamp med vitlökssmak

Vill du ha ett smakrikt tillbehör till maten? Då ska du göra marinerade champinjoner kvällen innan servering. Det tar bara tio minuter att slänga ihop denna goda röra, så det gör inget att den behöver lite extra tid i kylskåpet.

På ingredienslistan hittar du bland annat svamp, olivolja och balsamvinäger. Smaken kommer från vitlök och persilja. Champinjer, vitlök och persilja är tre ingredienser som är kända för att passa bra ihop och ge dina smaklökar en härlig upplevelse. Det är därför viktigt att du får med allihop i tillagningen.

Det bästa är att marinera svampen dagen innan du ska äta den. Den får nämligen mest smak om den får stå och dra i några timmar och gärna över natten. Rör om lite då och då så att alla svampbitar drar åt sig smakerna.

Hur ska jag servera marinerade champinjoner?

Det är alltid ett bra tillfälle att servera marinerade champinjoner till maten. Det är ett otroligt gott och lyxigt tillbehör både i vardagen och till fest. Du bestämmer själv om du vill servera champinjonerna till kvällsmaten eller till fest. Eftersom dessa smakrika svampar serveras kalla så är de extra lämpliga att servera på buffébordet. Där kommer de att utgöra en riktig smakbomb.

Du kan servera champinjonerna som ett enkelt tillbehör till goda köttbitar. På så sätt får du in extra smak på tallriken och det händer något spännande i munnen.

Du kan även servera den vitlöksmarinerade svampen som en tapasrätt. Det är nämligen ett vanligt inslag på det spanska tapasbordet och passar extra bra för dig som äter LCHF. Varför inte ställa fram champinjonerna med smakrika korvar och olika ostar.

Vilka champinjoner ska jag använda?

Det finns både färska, frysta och konserverade champinjoner att köpa i affären och alla har de sina egna användningsområden. Konserverad svamp lämpar sig utmärkt för grytor eller den hembakade pizzan. Fryst svamp är perfekt för dig som alltid vill ha lite svamp hemma, men som inte vill att den ska bli dålig i kylskåpet.

Skivade champinjoner på en träskiva.

I det här receptet ska du dock använda färska champinjoner, så det behöver du köpa hem om du inte redan har det i kylskåpet. De färska champinjonerna har rätt konsistens, något som är viktigt eftersom du inte ska tillaga svampen. Fryst svamp blir för vattnig och den konserverade svampen får inte rätt smak.

Köp hem färsk svamp och skär den i lagom stora bitar. Då har du en perfekt grund för marineringen.

Näringsvärde

Marinerade champinjoner är ett riktigt bra LCHF-tillbehör på matbordet. Här får du nyttiga champinjoner i en härlig marinad med få kolhydrater. Kika på bilden från Kostbevakningen här under för att se det totala näringsvärdet.

Näringsvärden för detta receptet på marinerade champinjoner.

Tillbehöret har en liten mängd fett från olivoljan, men framförallt bidrar det med god smak till maten. Champinjoner innehåller även mycket näring såsom B-vitamin, jod och järn.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g Champinjoner (färska)
 3 msk Olivolja
 1 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök2-3 klyftor.
 0,50 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Dela champinjonerna i lagom stora bitar, det är lite av en smaksak vilken storlek man vill ha.

2

Blanda ihop övriga ingredienser.
Slå det över champinjonerna och blanda ihop.

3

Låt stå minst ett par timmar och rör om lite ibland.
Bäst blir de om du låter de stå till nästa dag.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Champinjoner (färska)
 3 msk Olivolja
 1 msk Persilja (hackad)
 10 g Vitlök2-3 klyftor.
 0,50 tsk Salt

Instruktioner

1

Dela champinjonerna i lagom stora bitar, det är lite av en smaksak vilken storlek man vill ha.

2

Blanda ihop övriga ingredienser.
Slå det över champinjonerna och blanda ihop.

3

Låt stå minst ett par timmar och rör om lite ibland.
Bäst blir de om du låter de stå till nästa dag.

Marinerade champinjoner
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/