Marockanska köttbullar i tomatsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Marockanska köttbullar i tomatsås är ett sånt där underbart smakrikt och gott recept som passar perfekt för oss som äter lchf. Det är inte särskilt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Marockanska köttbullar i tomatsås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning45 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Marockanska köttbullar i tomatsås är ett sånt där underbart smakrikt och gott recept som passar perfekt för oss som äter lchf.

Det är inte särskilt svårlagat, men är fyllt med goda smaker.

Vad kan man servera till dessa smakrika marockanska köttbullar då? Jo, jag skulle nog servera ett gott blomkålsmos eller vitkålsmos till. Kanske även en treveckorssallad till med.

Har du en slowcooker så kan du göra detta receptet i den. Kör då tomatsås och köttbullar tillsammans på låg värme i cirka 5 timmar.

Receptet är till cirka 6-8 portioner, baserat på cirka 5 köttbullar per portion.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 900 g KöttfärsJag har använt nötfärs.
 30 g Gul lök, finhackad
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 1 st Ägg
 2 msk Färsk koriander, finhackad
 1 msk Spiskummin
 1 msk Rökt paprika
 1 tsk Malen kanel
 1 tsk Salt
Tomatsåsen
 2 msk Olivolja
 30 g Gul lök, finhackad
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 2 msk Tomatpuré
 3,50 deciliter Passerade tomater
 1 dl Vatten
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
Till servering
 Färsk koriander, hackad

 

Gör så här:

1

Vi börjar med köttbullarna.

2

Ta en stor skål/bunke och lägg i alla ingredienser för köttbullarna.

Blanda ihop väl. Du kan med fördel använda en köksassistent för att blanda ihop färsen.

3

Rulla nu köttbullar som är cirka 2 matskedar stora.

Ställ åt sidan så länge.

4

Ta en traktörpanna, dvs en stekpanna med höga kanter, eller en större kastrull.

5

Tillsätt lite olivolja i botten och fräs löken och vitlöken i cirka 3-5 minuter. Det ska inte få färg, utan bara bli mjukt.

6

Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och kalvfond.
Blanda väl.

7

Lägg nu i köttbullarna i din tomatsås, därav att det behövs en rätt stor traktörpanna/kastrull.

8

Lägg på ett lock och låt nu allt stå och småputtra tills det att köttbullarna är genomstekta och såsen är lagom tjock i konsistens.

Cirka 40-45 minuter.

Du kan med fördel ösa köttbullarna med tomatsås några gånger under tiden.

9

Smaka av allt och salta lite extra om det behövs.

10

Lägg upp i en fin serveringsskål, eller servera direkt ur traktörpannan.

Glöm inte bort att toppa med rejält av hackad koriander. Tycker du inte om koriander så mycket så ta hackad persilja istället.

Marockanska köttbullar i tomatsås | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 900 g KöttfärsJag har använt nötfärs.
 30 g Gul lök, finhackad
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 1 st Ägg
 2 msk Färsk koriander, finhackad
 1 msk Spiskummin
 1 msk Rökt paprika
 1 tsk Malen kanel
 1 tsk Salt
Tomatsåsen
 2 msk Olivolja
 30 g Gul lök, finhackad
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade/rivna
 2 msk Tomatpuré
 3,50 deciliter Passerade tomater
 1 dl Vatten
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
Till servering
 Färsk koriander, hackad

Instruktioner

1

Vi börjar med köttbullarna.

2

Ta en stor skål/bunke och lägg i alla ingredienser för köttbullarna.

Blanda ihop väl. Du kan med fördel använda en köksassistent för att blanda ihop färsen.

3

Rulla nu köttbullar som är cirka 2 matskedar stora.

Ställ åt sidan så länge.

4

Ta en traktörpanna, dvs en stekpanna med höga kanter, eller en större kastrull.

5

Tillsätt lite olivolja i botten och fräs löken och vitlöken i cirka 3-5 minuter. Det ska inte få färg, utan bara bli mjukt.

6

Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och kalvfond.
Blanda väl.

7

Lägg nu i köttbullarna i din tomatsås, därav att det behövs en rätt stor traktörpanna/kastrull.

8

Lägg på ett lock och låt nu allt stå och småputtra tills det att köttbullarna är genomstekta och såsen är lagom tjock i konsistens.

Cirka 40-45 minuter.

Du kan med fördel ösa köttbullarna med tomatsås några gånger under tiden.

9

Smaka av allt och salta lite extra om det behövs.

10

Lägg upp i en fin serveringsskål, eller servera direkt ur traktörpannan.

Glöm inte bort att toppa med rejält av hackad koriander. Tycker du inte om koriander så mycket så ta hackad persilja istället.

Marockanska köttbullar i tomatsås | LCHF-arkivet

Marockanska köttbullar i tomatsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida