Marockanska köttbullar i tomatsås är ett sånt där underbart smakrikt och gott recept som passar perfekt för oss som äter lchf.
Det är inte särskilt svårlagat, men är fyllt med goda smaker.
Vad kan man servera till dessa smakrika marockanska köttbullar då? Jo, jag skulle nog servera ett gott blomkålsmos eller vitkålsmos till. Kanske även en treveckorssallad till med.
Har du en slowcooker så kan du göra detta receptet i den. Kör då tomatsås och köttbullar tillsammans på låg värme i cirka 5 timmar.
Receptet är till cirka 6-8 portioner, baserat på cirka 5 köttbullar per portion.
Vi börjar med köttbullarna.
Ta en stor skål/bunke och lägg i alla ingredienser för köttbullarna.
Blanda ihop väl. Du kan med fördel använda en köksassistent för att blanda ihop färsen.
Rulla nu köttbullar som är cirka 2 matskedar stora.
Ställ åt sidan så länge.
Ta en traktörpanna, dvs en stekpanna med höga kanter, eller en större kastrull.
Tillsätt lite olivolja i botten och fräs löken och vitlöken i cirka 3-5 minuter. Det ska inte få färg, utan bara bli mjukt.
Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och kalvfond.
Blanda väl.
Lägg nu i köttbullarna i din tomatsås, därav att det behövs en rätt stor traktörpanna/kastrull.
Lägg på ett lock och låt nu allt stå och småputtra tills det att köttbullarna är genomstekta och såsen är lagom tjock i konsistens.
Cirka 40-45 minuter.
Du kan med fördel ösa köttbullarna med tomatsås några gånger under tiden.
Smaka av allt och salta lite extra om det behövs.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vi börjar med köttbullarna.
Ta en stor skål/bunke och lägg i alla ingredienser för köttbullarna.
Blanda ihop väl. Du kan med fördel använda en köksassistent för att blanda ihop färsen.
Rulla nu köttbullar som är cirka 2 matskedar stora.
Ställ åt sidan så länge.
Ta en traktörpanna, dvs en stekpanna med höga kanter, eller en större kastrull.
Tillsätt lite olivolja i botten och fräs löken och vitlöken i cirka 3-5 minuter. Det ska inte få färg, utan bara bli mjukt.
Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och kalvfond.
Blanda väl.
Lägg nu i köttbullarna i din tomatsås, därav att det behövs en rätt stor traktörpanna/kastrull.
Lägg på ett lock och låt nu allt stå och småputtra tills det att köttbullarna är genomstekta och såsen är lagom tjock i konsistens.
Cirka 40-45 minuter.
Du kan med fördel ösa köttbullarna med tomatsås några gånger under tiden.
Smaka av allt och salta lite extra om det behövs.