Mjuk pepparkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 20 röster - Betygsätt

När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet. Det här receptet från Matgiken på mjuk pepparkaka…

Läs mer 9 kommentarer
Matgikens mjuka LCHF-pepparkaka
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet.

Det här receptet från Matgiken på mjuk pepparkaka är perfekt att baka i så fall.
Receptet är helt anpassat till LCHF.

Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.

Recept och bild: Angelica

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

2

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

4

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

5

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

6

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

7

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

8

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 20

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Smör
 1 msk Pepparkakskrydda
 4 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en sockerkaksform.

2

Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna. Ställ kastrullen åt sidan när det väl smält och låt det svalna lite.

3

Blanda ihop mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke.

4

Vispa ägg och sötning riktigt vitt och pösigt. Använd elvisp.

5

Ställ in vispen på lägsta hastighet och rör ner mjölblandningen och smälta smöret i raskt tempo. Detta skall bara precis blandas ihop. Viktigt att inte överarbeta smeten.

6

Häll upp smeten i formen och ställ in den på nedersta falsen i ugnen. Grädda i cirka 30-35 minuter.

7

Känn med en tandpetare om kakan är färdig. Den skall inte vara kladdig i mitten.

8

Ta ut kakan och låt den svalna lite innan du vänder den upp och ner och tar ut kakan. Låt den sedan svalna helt under formen.

Mjuk pepparkaka

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida