Matgikens saffranskaka med apelsinfyllning

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Saffranskaka med apelsinfyllning, hur fantastiskt gott låter inte det då? Det här är ett recept från Matgiken, som tyvärr har valt att lägga ner sin…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Matgikens saffranskaka med apelsinfyllning
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Saffranskaka med apelsinfyllning, hur fantastiskt gott låter inte det då?
Det här är ett recept från Matgiken, som tyvärr har valt att lägga ner sin blogg. Men, jag har fått lov att ta lite recept från henne och låta de leva vidare här på min sida.
Det här är en kaka som kanske passar absolut bäst till julen, men alltså, jag kan lätt äta en saffranskaka året om...

När det gäller cream cheese, så brukar jag använda mig av Arlas, då den inte innehåller några tillsatser alls. T ex Philadelphia innehåller en del saker som jag inte tycker man behöver ha.
Ekologisk apelsin är nästan ett måste, då det är i skalet som eventuella besprutningar hamnar och det kan vara bra att undvika.

Recept och bild: Matgiken

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Saffranskaka
 4 Ägg
 100 g Smör
 0,50 g Saffran
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 Smör och lite pofiber till formen
Fyllningen
 50 g Rumsvarmt smör
 100 g Cream cheese
 0,50 tsk Vaniljpulver
 Rivet skal av ekologisk apelsin

 

Gör så här:

Fyllningen
1

Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av hur mycket apelsinskal du vill ha.
Ställ den kallt under tiden vi gör kakan.

Saffranskakan
2

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en springform som du smörjer med smör och pofiber.

3

Smält smöret tillsammans med saffran och vaniljpulver på svag värme. Dra sedan åt sidan för att svalna lite.

4

Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en liten skål.

5

Vispa ägg och sötning riktigt pösigt med elvisp, det tar en stund.

6

Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt smöret tätt följt av mjölblandningen. Vispa på lägsta hastighet bara så pass att allt blandas ordentligt.
Häll ut smeten i formen och jämna till den.

7

Klicka ut apelsinkrämen med två teskedar så det är lite klickar här och där på kakan.

8

Grädda i cirka 30 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den och låter den svalna i formen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Saffranskaka
 4 Ägg
 100 g Smör
 0,50 g Saffran
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 Smör och lite pofiber till formen
Fyllningen
 50 g Rumsvarmt smör
 100 g Cream cheese
 0,50 tsk Vaniljpulver
 Rivet skal av ekologisk apelsin

Instruktioner

Fyllningen
1

Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av hur mycket apelsinskal du vill ha.
Ställ den kallt under tiden vi gör kakan.

Saffranskakan
2

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en springform som du smörjer med smör och pofiber.

3

Smält smöret tillsammans med saffran och vaniljpulver på svag värme. Dra sedan åt sidan för att svalna lite.

4

Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en liten skål.

5

Vispa ägg och sötning riktigt pösigt med elvisp, det tar en stund.

6

Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt smöret tätt följt av mjölblandningen. Vispa på lägsta hastighet bara så pass att allt blandas ordentligt.
Häll ut smeten i formen och jämna till den.

7

Klicka ut apelsinkrämen med två teskedar så det är lite klickar här och där på kakan.

8

Grädda i cirka 30 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den och låter den svalna i formen.

Matgikens saffranskaka med apelsinfyllning
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida