Saffranskaka med apelsinfyllning, hur fantastiskt gott låter inte det då?
Det här är ett recept från Matgiken, som tyvärr har valt att lägga ner sin blogg. Men, jag har fått lov att ta lite recept från henne och låta de leva vidare här på min sida.
Det här är en kaka som kanske passar absolut bäst till julen, men alltså, jag kan lätt äta en saffranskaka året om...
När det gäller cream cheese, så brukar jag använda mig av Arlas, då den inte innehåller några tillsatser alls. T ex Philadelphia innehåller en del saker som jag inte tycker man behöver ha.
Ekologisk apelsin är nästan ett måste, då det är i skalet som eventuella besprutningar hamnar och det kan vara bra att undvika.
Recept och bild: Matgiken
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av hur mycket apelsinskal du vill ha.
Ställ den kallt under tiden vi gör kakan.
Smält smöret tillsammans med saffran och vaniljpulver på svag värme. Dra sedan åt sidan för att svalna lite.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en liten skål.
Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt smöret tätt följt av mjölblandningen. Vispa på lägsta hastighet bara så pass att allt blandas ordentligt.
Häll ut smeten i formen och jämna till den.
Klicka ut apelsinkrämen med två teskedar så det är lite klickar här och där på kakan.
Grädda i cirka 30 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den och låter den svalna i formen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av hur mycket apelsinskal du vill ha.
Ställ den kallt under tiden vi gör kakan.
Smält smöret tillsammans med saffran och vaniljpulver på svag värme. Dra sedan åt sidan för att svalna lite.
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en liten skål.
Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt smöret tätt följt av mjölblandningen. Vispa på lägsta hastighet bara så pass att allt blandas ordentligt.
Häll ut smeten i formen och jämna till den.
Klicka ut apelsinkrämen med två teskedar så det är lite klickar här och där på kakan.
Grädda i cirka 30 minuter. Kolla med en provsticka att kakan är klar innan du tar ut den och låter den svalna i formen.