Matig soppa med kycklingfärs

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En matig och mustig soppa med mycket smak. Enkel att laga och passar utmärkt att göra storkok på.

Läs mer 1 kommentarer
Matig soppa med kycklingfärs
632555ce41709de1ef0a0af1ac1213c4?s=96&d=mm&r=gSkapareAnna-Karin MFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

En matig och mustig soppa med mycket smak. Enkel att laga och passar utmärkt att göra storkok på.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 liten lök
 2 morötter
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

Gör så här:

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 liten lök
 2 morötter
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

Instruktioner

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Matig soppa med kycklingfärs

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida

Kommentarer

  • Så otroligt god soppa, full pott. Jag rev ner vitkål istället för paprika då den var slut hemma. Blev succé.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida