Matig soppa med kycklingfärs

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

En matig och mustig soppa med mycket smak. Enkel att laga och passar utmärkt att göra storkok på.

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Matig soppa med kycklingfärs
ANNONS
Profilbild för Anna-Karin MSkapareAnna-Karin MFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En matig och mustig soppa med mycket smak. Enkel att laga och passar utmärkt att göra storkok på.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 liten lök
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

 

Gör så här:

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 liten lök
 1 röd paprika
 2 msk Smör
 3 deciliter Grädde
 5 deciliter Vatten
 2 Buljongtärningar, kyckling
 500 g Kycklingfärs
 2 msk Tomatpuré

Instruktioner

1

Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.

2

Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.

3

Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!

Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Matig soppa med kycklingfärs
Profilbild för Anna-Karin M

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida

Kommentarer

  • Så otroligt god soppa, full pott. Jag rev ner vitkål istället för paprika då den var slut hemma. Blev succé.

  • Detta var ju en riktig höjdare. Jag la till en liten slev sambal oelek, eftersom vi gillar lite sting. Ska absolut göra denna igen

  • Profilbild för Håkan Sävström
    Håkan Sävström says:

    Så gott!
    Bytte ut morot mot 1/3 dels spetskål som behövde användas. Bytte ut tomatpuré mot 1/2 burk krossade tomater, 2 msk ketchup och 1,5 tsk sambal olek. Adderade lite mer vätska i form av mjölk ca. 1,5dl. Serverade med klickar av turkisk yoghurt. Kan knappt sluta äta detta!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida