Beskrivning - Information
Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite mer matigt alternativ av ketobollar.
Matiga medelhavsinspirerade ketobollar är helt perfekt mellanmål för den som behöver fylla på energidepån lite och få upp fettnivåerna lite.
Kanon om du äter LCHF/lowcarb.
Receptet ger cirka 5 ketobollar.
Har du inte färska örter så kan du ta torkade. men då bara 2 teskedar.
Recept och bild: Ketodietapp
Ingredienser
Gör så här:
Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.
Blanda ihop smör och färskost.
Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.
Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.
Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.
Blanda ihop smör och färskost.
Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.
Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.
Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.