Matiga medelhavsinspirerade ketobollar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Matiga medelhavsinspirerade ketobollar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ketobollar är det många som har testat och de är allt som oftast av det söta slaget. Här får du ett recept på ett lite mer matigt alternativ av ketobollar.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar är helt perfekt mellanmål för den som behöver fylla på energidepån lite och få upp fettnivåerna lite.

Kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Receptet ger cirka 5 ketobollar.

Har du inte färska örter så kan du ta torkade. men då bara 2 teskedar.

Recept och bild: Ketodietapp

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 50 g Smör
 2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
 12 g Soltorkade tomater i olja
 12 g Oliver (kärnfria)
 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 0,25 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

2

Blanda ihop smör och färskost.

3

Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

4

Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

5

Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 2 msk Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
 12 g Soltorkade tomater i olja
 12 g Oliver (kärnfria)
 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 0,25 tsk Salt

Instruktioner

1

Låt smöret stå framme cirka 30 minuter så att det är rumstempererat.

2

Blanda ihop smör och färskost.

3

Hacka tomaterna och oliverna och tillsätt dem tillsammans med örterna, salt och peppar. Blanda ihop ordentligt. Ställ smeten i kylen i cirka 20-30 minuter så att den får sätta sig lite.

4

Ta ur smeten och forma 5 stycken runda bollar. Rulla dessa i parmesanosten.

5

Ät direkt eller förvara dem i kylen upp till en vecka.

Matiga medelhavsinspirerade ketobollar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida