Matigare Chaffles

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa lite matigare chaffles är perfekta att göra till frukost, eller att ta med på picknick kanske. Du kan äta dom som en vanlig våffla…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Matigare Chaffles
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa lite matigare chaffles är perfekta att göra till frukost, eller att ta med på picknick kanske.
Du kan äta dom som en vanlig våffla med bär och grädde, eller så använder du det som en macka och har goda pålägg på.

Dom blir lite mer fasta i konsistensen än vanliga chaffles.

Recept och bild: Eva Wallberg

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 4 st Ägg
 4 deciliter Riven ost
 3 msk Mandelmjöl
 1,50 tsk Bakpulver
Du behöver

 

Gör så här:

1

Häll alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.

2

Grädda i ditt chafflejärn tills de är gyllene i färgen. Lyft inte på locket för snabbt, utan låt det gå 3-4 minuter. Du får ut ungefär 8 stycken chaffles på hela satsen.

3

Om du inte orkar äta alla, så funkar det jättebra att frysa in dom. När du sedan vill äta en så kör du den i brödrosten någon minut. Funkar toppen!

Matigare Chaffles

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 4 deciliter Riven ost
 3 msk Mandelmjöl
 1,50 tsk Bakpulver
Du behöver

Instruktioner

1

Häll alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.

2

Grädda i ditt chafflejärn tills de är gyllene i färgen. Lyft inte på locket för snabbt, utan låt det gå 3-4 minuter. Du får ut ungefär 8 stycken chaffles på hela satsen.

3

Om du inte orkar äta alla, så funkar det jättebra att frysa in dom. När du sedan vill äta en så kör du den i brödrosten någon minut. Funkar toppen!

Matigare Chaffles

Matigare Chaffles
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida