Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Matigare Chaffles

5 av 1 röst
Matigare Chaffles

Dessa lite matigare chaffles är perfekta att göra till frukost, eller att ta med på picknick kanske.
Du kan äta dom som en vanlig våffla med bär och grädde, eller så använder du det som en macka och har goda pålägg på.

Dom blir lite mer fasta i konsistensen än vanliga chaffles.

Recept och bild: Eva Wallberg

Total tid: 10 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
  • Grädda i ditt chafflejärn tills de är gyllene i färgen. Lyft inte på locket för snabbt, utan låt det gå 3-4 minuter. Du får ut ungefär 8 stycken chaffles på hela satsen.
  • Om du inte orkar äta alla, så funkar det jättebra att frysa in dom. När du sedan vill äta en så kör du den i brödrosten någon minut. Funkar toppen!
    Matigare Chaffles
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 kommentarer till “Matigare Chaffles”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg