Matigare Chaffles
22
Innehåll
Dessa lite matigare chaffles är perfekta att göra till frukost, eller att ta med på picknick kanske.
Du kan äta dom som en vanlig våffla med bär och grädde, eller så använder du det som en macka och har goda pålägg på.
Dom blir lite mer fasta i konsistensen än vanliga chaffles.
Recept och bild: Eva Wallberg
Total tid: 10 minuter
Ingredienser
- 4 st ägg
- 4 dl Riven ost
- 3 msk Mandelmjöl
- 1,5 tsk Bakpulver
Du behöver
- Stavmixer
- Chafflejärn
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät smet med stavmixer.
- Grädda i ditt chafflejärn tills de är gyllene i färgen. Lyft inte på locket för snabbt, utan låt det gå 3-4 minuter. Du får ut ungefär 8 stycken chaffles på hela satsen.
- Om du inte orkar äta alla, så funkar det jättebra att frysa in dom. När du sedan vill äta en så kör du den i brödrosten någon minut. Funkar toppen!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Hej! Kan man byta ut mandelmjölet?
Mvh, Annalee
Grunden är ost och ägg .
Behöver inget mer
Kan man använda voffeljärnet