Matjesmousse – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Matjesmousse är ett recept som vid en första anblick kan tyckas vara knepigt att göra, men det är verkligen inte det. Just detta receptet har…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Matjesmousse – LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning3 timTotalt3 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Matjesmousse är ett recept som vid en första anblick kan tyckas vara knepigt att göra, men det är verkligen inte det.
Just detta receptet har jag fått äran att lägga upp av Birgitta så jag kan inte ta någon som helst ära för det.

Detta är ett lchfrecept som passar in på alla våra högtider, så påsk, midsommar och jul.

Recept och bild: Birgitta Höglund

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 Burk matjessill
 1 dl Grädde
 0,50 dl Färskost
 1 dl Hackad gräslök
 2 st Gelatinblad
 2 msk Sillspad

 

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten.

2

Tärna ner matjessillen i fina tärningar.

3

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dom.

4

Värm försiktigt gelatinbladen i sillspadet tills det att gelatinbladen har smält.

5

Blanda ihop färskost, crème fraiche, gräslök, salt och peppar.
Rör ner sillbitarna med.

6

Ta lite av sillröran, ungefär en matsked och blanda den med gelatinet.
Detta minskar risken för gelatinet att klumpa sig.

7

Blanda sedan ihop resterande gelatin och sillröra.

8

Vispa grädden och vänd ner den i sillröran.

9

Nu kan du välja om du vill göra färdiga portioner, dvs att du portionerar upp det i glas. Ett tips är att du häller upp dom i snapsglas.

Annars kan du hälla upp all smet i en form.

10

Ställ in moussen i kylen och låt stå kallt 3-4 timmar så att den får stelna till helt.

11

Om du har hällt smeten i en form, då kan du värma en sked i lite varmt vatten och skeda upp fina små "ägg".

12

Detta kan du sedan servera som en del av en silltallrik eller som en egen liten rätt med kokt ägg och kanske något mer.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Burk matjessill
 1 dl Grädde
 0,50 dl Färskost
 1 dl Hackad gräslök
 2 st Gelatinblad
 2 msk Sillspad

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten.

2

Tärna ner matjessillen i fina tärningar.

3

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dom.

4

Värm försiktigt gelatinbladen i sillspadet tills det att gelatinbladen har smält.

5

Blanda ihop färskost, crème fraiche, gräslök, salt och peppar.
Rör ner sillbitarna med.

6

Ta lite av sillröran, ungefär en matsked och blanda den med gelatinet.
Detta minskar risken för gelatinet att klumpa sig.

7

Blanda sedan ihop resterande gelatin och sillröra.

8

Vispa grädden och vänd ner den i sillröran.

9

Nu kan du välja om du vill göra färdiga portioner, dvs att du portionerar upp det i glas. Ett tips är att du häller upp dom i snapsglas.

Annars kan du hälla upp all smet i en form.

10

Ställ in moussen i kylen och låt stå kallt 3-4 timmar så att den får stelna till helt.

11

Om du har hällt smeten i en form, då kan du värma en sked i lite varmt vatten och skeda upp fina små "ägg".

12

Detta kan du sedan servera som en del av en silltallrik eller som en egen liten rätt med kokt ägg och kanske något mer.

Matjesmousse – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida