Hoppa till innehåll
Open navigation

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater

Inga röster än
Sparat av: st
Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater

Dessa matmuffins är perfekta att ha som mellanmål istället för en massa mackor eller frukt.

Har du barn som tycker om lite mer vuxna smaker, så kommer dessa garanterat att funka bra som ett mellis när dom kommer hem från skolan.

Recept och bild: Susanne Sjöström

Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Det behöver inte vispas jättemycket, men så att du får en rätt jämn smet.
  • Tillsätt den rivna osten.
  • Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
  • Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
  • Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
  • Strö över lite torkad basilika.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  • Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.
    Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater | LCHF-arkivet
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg