Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater
7
Innehåll
Dessa matmuffins är perfekta att ha som mellanmål istället för en massa mackor eller frukt.
Har du barn som tycker om lite mer vuxna smaker, så kommer dessa garanterat att funka bra som ett mellis när dom kommer hem från skolan.
Recept och bild: Susanne Sjöström
Portioner: 6
Ingredienser
- 4 st ägg
- 0,5 dl Grädde
- 0,75 dl Riven ost
- 0,5 dl Riven parmesanost
- 75 g Fetaost
- 5 st Soltorkade tomater
- 2 msk Pinjenötter
- salt
- nymalen svartpeppar
- Torkad basilika
Instruktioner
- Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
- Tillsätt den rivna osten.
- Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
- Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
- Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
- Strö över lite torkad basilika.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!