Dessa matmuffins är perfekta att ha som mellanmål istället för en massa mackor eller frukt.
Har du barn som tycker om lite mer vuxna smaker, så kommer dessa garanterat att funka bra som ett mellis när dom kommer hem från skolan.
Recept och bild: Susanne Sjöström
Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
Tillsätt den rivna osten.
Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
Strö över lite torkad basilika.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.
Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
Tillsätt den rivna osten.
Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
Strö över lite torkad basilika.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.
Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.