Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa matmuffins är perfekta att ha som mellanmål istället för en massa mackor eller frukt. Har du barn som tycker om lite mer vuxna smaker,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa matmuffins är perfekta att ha som mellanmål istället för en massa mackor eller frukt.

Har du barn som tycker om lite mer vuxna smaker, så kommer dessa garanterat att funka bra som ett mellis när dom kommer hem från skolan.

Recept och bild: Susanne Sjöström

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 4 st Ägg
 0,50 dl Grädde
 0,75 dl Riven ost
 0,50 dl Riven parmesanost
 75 g Fetaost
 2 msk PinjenötterEller solroskärnor.
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak
 Torkad basilikaEfter smak

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.

2

Vispa ihop ägg och grädde. Det behöver inte vispas jättemycket, men så att du får en rätt jämn smet.

3

Tillsätt den rivna osten.

4

Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.

5

Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.

6

Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.

7

Strö över lite torkad basilika.

8

Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

9

Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.

Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 0,50 dl Grädde
 0,75 dl Riven ost
 0,50 dl Riven parmesanost
 75 g Fetaost
 2 msk PinjenötterEller solroskärnor.
 SaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak
 Torkad basilikaEfter smak

Instruktioner

1

Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.

2

Vispa ihop ägg och grädde. Det behöver inte vispas jättemycket, men så att du får en rätt jämn smet.

3

Tillsätt den rivna osten.

4

Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.

5

Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.

6

Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.

7

Strö över lite torkad basilika.

8

Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

9

Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis.

Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater | LCHF-arkivet

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida