Hoppa till innehåll
Open navigation

Meatzza

4,86 av 7 röster
Sparat av: st
Meatzza

Meatzza är det optimala alternativet till vanlig pizza om du vill ha så lite kolhydrater som möjligt. Det är alltså en pizza med en botten av köttfärs.
Sen toppar du självklart med precis allt som du är sugen på, precis som på en vanlig pizza.
Supergott, mättande och enkelt!

För ett lätta upp din meatzza lite, så kan en fräsch och god pizzasallad vara en riktigt bra partner in crime.

Recept och bild: Sofie

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Förslag på topping

  • Skinka
  • Salami
  • Champinjoner, färska
  • Oliver
  • Skivad lök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
  • Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla. Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
  • Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  • Ta ut botten och låt den svalna något. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
  • Bred ut tomatpurén över hela botten.
  • Fördela all ost över pizzan.
  • Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
  • Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
    Meatzza
  • Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg