Meatzza

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 11 röster - Betygsätt

Meatzza är det optimala alternativet till vanlig pizza om du vill ha så lite kolhydrater som möjligt. Det är alltså en pizza med en botten…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Meatzza
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Meatzza är det optimala alternativet till vanlig pizza om du vill ha så lite kolhydrater som möjligt. Det är alltså en pizza med en botten av köttfärs.
Sen toppar du självklart med precis allt som du är sugen på, precis som på en vanlig pizza.
Supergott, mättande och enkelt!

För ett lätta upp din meatzza lite, så kan en fräsch och god pizzasallad vara en riktigt bra partner in crime.

Recept och bild: Sofie

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Köttfärs
 4 msk Tomatpuré
 1,50 deciliter Riven ost
 200 g Mozzarella
Förslag på topping
 Skinka
 Salami
 Champinjoner, färska
 Skivad lök
ANNONS

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.

3

Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla.
Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.

4

Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.

5

Ta ut botten och låt den svalna något.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.

6

Bred ut tomatpurén över hela botten.

7

Fördela all ost över pizzan.

8

Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.

9

Grädda i ugnen tills det att osten har smält.

Meatzza

10

Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.9 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 4 msk Tomatpuré
 1,50 deciliter Riven ost
 200 g Mozzarella
Förslag på topping
 Skinka
 Salami
 Champinjoner, färska
 Skivad lök

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.

3

Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla.
Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.

4

Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.

5

Ta ut botten och låt den svalna något.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.

6

Bred ut tomatpurén över hela botten.

7

Fördela all ost över pizzan.

8

Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.

9

Grädda i ugnen tills det att osten har smält.

Meatzza

10

Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.

Meatzza
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Blev lite skeptisk när köttfärsen förgräddats. Den krympte massor så bakplåtspappret var nästan bara hälften så stort (använde älgfärs).
    Men på med tomatpure, bacon, lök, tomater, ost ock köttfärskluttar, så blev det riktigt gott! Rekommenderas!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida