Meatzza är det optimala alternativet till vanlig pizza om du vill ha så lite kolhydrater som möjligt. Det är alltså en pizza med en botten av köttfärs.
Sen toppar du självklart med precis allt som du är sugen på, precis som på en vanlig pizza.
Supergott, mättande och enkelt!
För ett lätta upp din meatzza lite, så kan en fräsch och god pizzasallad vara en riktigt bra partner in crime.
Recept och bild: Sofie
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla.
Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
Ta ut botten och låt den svalna något.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
Bred ut tomatpurén över hela botten.
Fördela all ost över pizzan.
Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla.
Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
Ta ut botten och låt den svalna något.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
Bred ut tomatpurén över hela botten.
Fördela all ost över pizzan.
Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.
Alice says:
Blev lite skeptisk när köttfärsen förgräddats. Den krympte massor så bakplåtspappret var nästan bara hälften så stort (använde älgfärs).
Men på med tomatpure, bacon, lök, tomater, ost ock köttfärskluttar, så blev det riktigt gott! Rekommenderas!