Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som gick hem hos alla i hemmet. Min 5-åriga son som inte tycker om grönsaker överlag tyckte det var gott.

Använd gärna en falukorv som har hög kötthalt, de brukar heta typ delikatessfalu eller liknande.

Om du vill kan du självklart byta ut lite grönsaker mot sånt som du tycker om.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
ANNONS

 

Gör så här:

1

Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.

3

Slå på tomater, kryddor, kalvfond, oliver och låt det hela stå och puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.

7

Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.

9

Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.

11

Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.

15

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.

3

Slå på tomater, kryddor, kalvfond, oliver och låt det hela stå och puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.

7

Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.

9

Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.

11

Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.

15

Ta ut och servera direkt.

Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida