Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som gick hem hos alla i hemmet. Min 5-åriga son som inte tycker om grönsaker överlag tyckte det var gott.
Använd gärna en falukorv som har hög kötthalt, de brukar heta typ delikatessfalu eller liknande.
Om du vill kan du självklart byta ut lite grönsaker mot sånt som du tycker om.
Detta receptet är ett recept som är helt perfekt att göra om du har tröttnat på Korv stroganoff. (Om man nu kan tröttna på det!)
Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.
Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.
Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.
Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.
Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.
Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.
Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.
Ta ut och servera direkt.