Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som…

Läs mer 0 kommentarer
Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som gick hem hos alla i hemmet. Min 5-åriga son som inte tycker om grönsaker överlag tyckte det var gott.

Använd gärna en falukorv som har hög kötthalt, de brukar heta typ delikatessfalu eller liknande.

Om du vill kan du självklart byta ut lite grönsaker mot sånt som du tycker om.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Falukorv
 250 g Zucchini
 150 g Aubergine
 200 g Paprika (blandade färger)
 10 g Vitlök
 1 tsk Rosmarin (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 80 g Oliver
 800 g Finkrossade tomater
 200 g Fetaost
 100 g lök
 2 msk Olivolja
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.

3

Slå på tomater, kryddor, kalvfond, oliver och låt det hela stå och puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.

7

Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.

9

Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.

11

Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.

15

Ta ut och servera direkt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Falukorv
 250 g Zucchini
 150 g Aubergine
 200 g Paprika (blandade färger)
 10 g Vitlök
 1 tsk Rosmarin (Torkad)
 1 tsk Timjan (Torkad)
 80 g Oliver
 800 g Finkrossade tomater
 200 g Fetaost
 100 g lök
 2 msk Olivolja
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skär alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.

3

Slå på tomater, kryddor, kalvfond, oliver och låt det hela stå och puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.

7

Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.

9

Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.

11

Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.

13

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.

15

Ta ut och servera direkt.

Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida