Medelhavsinspirerad falukorvsgratäng
3
Innehåll
Jag var sugen på att göra något nytt med falukorv istället för vanlig ugnsstekt falukorv och kom på detta härliga recept på medelhavsinspirerad falukorvsgratäng som gick hem hos alla i hemmet. Min 5-åriga son som inte tycker om grönsaker överlag tyckte det var gott.
Använd gärna en falukorv som har hög kötthalt, de brukar heta typ delikatessfalu eller liknande.
Om du vill kan du självklart byta ut lite grönsaker mot sånt som du tycker om.
Detta receptet är ett recept som är helt perfekt att göra om du har tröttnat på Korv stroganoff. (Om man nu kan tröttna på det!)
Total tid:
55 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g falukorv
- 250 g zucchini
- 150 g aubergine
- 200 g paprika (blandade färger)
- 10 g vitlök
- 1 tsk rosmarin (Torkad)
- 1 tsk timjan (Torkad)
- 80 g oliver
- 800 g finkrossade tomater
- 1 tsk örtsalt (Herbamare)
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- 2 dl smetana
- 200 g fetaost
- 100 g gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär alla grönsaker i 1×1 cm stora tärningar. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs dem i olja i en kastrull eller djup stekpanna.
- Skiva upp falukorven i 0,5 cm tjocka skivor.
- Lägg lite av grönsaksblandningen i botten av en form och lägg ut korvskivorna omlott. Inte för tätt för man vill få ner lite sås mellan skivorna med.
- Slå på resten av grönsaksblandningen över falukorven och fördela det jämnt.
- Smula ner fetaosten i smetanan och bred ut det jämnt över grönsakerna.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter tills det har blivit ett vackert gyllene täcker ovanpå.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!