Medelhavsinspirerad gurksallad

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 16 röster - Betygsätt

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Medelhavsinspirerad gurksallad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.

Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.

Recept och bild: Tip Hero

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 0,5 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 16

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Medelhavsinspirerad gurksallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Det här receptet är en persisk sallad som kallas för ”salad shirazi”, från staden Shiraz i Iran. Det som saknas är äppelcidervinäger och peppar.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida