Medelhavsinspirerad gurksallad

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 14 röster - Betygsätt

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som…

Läs mer 0 kommentarer
Medelhavsinspirerad gurksallad
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min

Beskrivning - Information

På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.

Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.

Recept och bild: Tip Hero

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 0,5 tsk Salt

Gör så här:

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Gurka (färsk)
 500 g Tomater
 1 dl Rödlök (finhackad)
 1 dl Persilja (hackad)
 1 dl Mynta, hackad (färsk)
 4 msk Saften av citron
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.

3

Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.

5

Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Medelhavsinspirerad gurksallad

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida