På sommaren så brukar man inte vilja ha så mäktig eller varm mat, då kan det vara helt perfekt att ha en medelhavsinspirerad gurksallad som tillbehör. En väldigt fräsch och enkel sallad som passar kanon till grillat.
Använd gärna ekologiska grönsaker då de smakar absolut mest och bäst.
Recept och bild: Tip Hero
Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.
Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.
Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela gurkan och gröp ur kärnorna (skall ej användas). Tärna gurkan fint.
Dela tomaterna och ta bort kärnhuset (skall ej användas). Tärna tomatköttet fint.
Blanda ihop gurkan och tomaterna tillsammans med övriga ingredienser och ställ kallt i cirka 2 timmar.
Panteha says:
Det här receptet är en persisk sallad som kallas för ”salad shirazi”, från staden Shiraz i Iran. Det som saknas är äppelcidervinäger och peppar.