Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Oj vad enkelt det kan vara ibland. Den här medelhavsinspirerade köttfärsgratängen är otroligt enkel, men ack så god att göra. Den går ju att variera…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Oj vad enkelt det kan vara ibland. Den här medelhavsinspirerade köttfärsgratängen är otroligt enkel, men ack så god att göra.
Den går ju att variera rätt mycket om man vill, så ha den här som en grund, sen kan du smaksätta den med lite vad som helst. Varför inte lite champinjoner i, eller lite skivad broccoli. Sen kan man krydda upp den lite med extra örter eller kanske lite sambal om man är sugen på lite hetta.

Låt fantasin flöda!

Recept och bild: Alla goda ting

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Zucchini
 500 g Köttfärs
 1 st Gul lök
 3 msk Soltorkade tomater, hackade
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 400 g Krossade tomater
 Smör till stekning
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 Salt och peppar
 Övriga kryddor efter smak
 10 st Cocktailtomater
 200 g Mozzarella
Alternativ på goda tillbehör
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bryn färsen och tillsätt hackad lök och vitlök.

3

Häll på de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna, fonden och ev. kryddor.

4

Låt det hela puttra i cirka 10 minuter och smaka av.

5

Skiva zucchinin och lägg i botten av en ugnsfast form. Salta och peppra lite.

6

Slå köttfärssåsen över och jämna ut det över all zucchini.

7

Toppa med mozzarella och cocktailtomater.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

9

Ta ut och servera med en god sallad.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Zucchini
 500 g Köttfärs
 1 st Gul lök
 3 msk Soltorkade tomater, hackade
 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
 400 g Krossade tomater
 Smör till stekning
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 Salt och peppar
 Övriga kryddor efter smak
 10 st Cocktailtomater
 200 g Mozzarella
Alternativ på goda tillbehör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bryn färsen och tillsätt hackad lök och vitlök.

3

Häll på de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna, fonden och ev. kryddor.

4

Låt det hela puttra i cirka 10 minuter och smaka av.

5

Skiva zucchinin och lägg i botten av en ugnsfast form. Salta och peppra lite.

6

Slå köttfärssåsen över och jämna ut det över all zucchini.

7

Toppa med mozzarella och cocktailtomater.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

9

Ta ut och servera med en god sallad.

Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida