Medelhavskyckling

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Medelhavskyckling är en supergod rätt på kycklinglårfilé med smaker från medelhavet. Passar utmärkt att serveras med ett gott blomkålsmos. Självklart kan du använda dig av…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Medelhavskyckling
ANNONS
Profilbild för @sockerfrittsaklartSkapare@sockerfrittsaklartFörberedelse25 minTillagning35 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Medelhavskyckling är en supergod rätt på kycklinglårfilé med smaker från medelhavet.
Passar utmärkt att serveras med ett gott blomkålsmos.

Självklart kan du använda dig av vanlig bröstfilé om du vill det, men kycklinglårfilé är saftigare och blir inte lika torrt.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 st Aubergine
 1 st Spetspaprika
 8 st Champinjoner
 2 st Tomater
 2 st Mozzarellabollar
 1 st Fetaost
 250 g Riven mozzarella
 15 st Basilikablad
 2 tsk Citronpeppar
 2 tsk Lökpulver
 2 tsk Grillkrydda
 2 msk Olja att steka i

 

Gör så här:

1

Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.

Medelhavs kyckling

2

Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.

Medelhavs kyckling

3

Stek grönsakerna och häll på i formen.

Medelhavs kyckling

4

Smula över fetaosten.

Medelhavs kyckling

5

Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.

Medelhavs kyckling

6

Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.

Medelhavs kyckling

7

Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.

Medelhavs kyckling

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Aubergine
 1 st Spetspaprika
 8 st Champinjoner
 2 st Tomater
 2 st Mozzarellabollar
 1 st Fetaost
 250 g Riven mozzarella
 15 st Basilikablad
 2 tsk Citronpeppar
 2 tsk Lökpulver
 2 tsk Grillkrydda
 2 msk Olja att steka i

Instruktioner

1

Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.

Medelhavs kyckling

2

Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.

Medelhavs kyckling

3

Stek grönsakerna och häll på i formen.

Medelhavs kyckling

4

Smula över fetaosten.

Medelhavs kyckling

5

Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.

Medelhavs kyckling

6

Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.

Medelhavs kyckling

7

Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.

Medelhavs kyckling

Medelhavskyckling
Profilbild för @sockerfrittsaklart

Recept av: @sockerfrittsaklart

Hobbybagare, inspiratör och glädjespridare. Jag gör det på mitt sätt 💕 Lchf Ketovänligt Sockerfritt Glutenfritt Alkoholfritt Hälsosam livsstil

Visa alla recept från @sockerfrittsaklart Hemsida https://www.instagram.com/sockerfrittsaklart/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida