Medelhavskyckling är en supergod rätt på kycklinglårfilé med smaker från medelhavet.
Passar utmärkt att serveras med ett gott blomkålsmos.
Självklart kan du använda dig av vanlig bröstfilé om du vill det, men kycklinglårfilé är saftigare och blir inte lika torrt.
Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.
Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.
Stek grönsakerna och häll på i formen.
Smula över fetaosten.
Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.
Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.
Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.
Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.
Stek grönsakerna och häll på i formen.
Smula över fetaosten.
Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.
Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.
Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.