Mejerifri chokladglass

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta receptet på mejerifri chokladglass är ett av de absolut bästa glassrecepten jag har hittat på. Det blev helt galet goda smaker och min fru…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mejerifri chokladglass
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på mejerifri chokladglass är ett av de absolut bästa glassrecepten jag har hittat på. Det blev helt galet goda smaker och min fru som är min absolut största kritiker kan inte sluta att äta av den.

Den är inte bara sockerfri, utan även mejerifri och äggfri, dvs detta är även en vegansk glass.

mejerifri aggfri chokladglass2 Mejerifri chokladglass

Min mejerifria chokladglass innehåller en del saker och jag vill nog förespråka att inte byta ut några ingredienser alls då de fyller en funktion.
Det enda egentligen som jag tycker att man kanske kan skippa, det är aromen med choklad och toffee. Dock så tycker jag att även den ger en grymt god smak, så den får gärna vara med.

Jag har även lite rom i glassen och den får man ju självklart skippa om man ska servera barn eller undviker alkohol av någon anledning, men i det stora hela så är det inte några stora mängder, så det är inget som du kommer bli påverkad av.

Guarkärnmjölet är en nyckel i detta recept. Det är den som höjer viskositeten på glassen och ger den en lite mer krämig och "seg" konsistens. Så, det vill du verkligen inte utesluta.

En glassmaskin är absolut att föredra om man ska göra egen glass. Den hjälper till att få in luft i glassmeten under tiden som den fryser, vilket ger en bättre konsistens på glassen. Själv så använder jag en glassmaskin med kompressor som heter Princess Deluxe.

Jag hoppas verkligen att ni vill testa receptet i sin helhet och att ni uppskattar detta recept på god mejerifri chokladglass.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 250 ml Kokosmjölk
 500 ml Kokosgrädde
 1,50 deciliter Kakaopulver
 5 msk SötningJag använde Nick's ULS.
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 msk RomTa en sort du tycker om. Gärna en mörk rom.
 0,75 tsk Guarkärnmjöl
 1 krm Salt
Du behöver

 

Gör så här:

1

Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en skål.

2

Häll upp de blöta ingredienserna i en egen skål.

3

Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta och blanda ihop ordentligt med stavmixer.
Anledningen till att jag använder stavmixer är för att guarkärnmjölet ibland kan klumpa sig lite och det är lättare att få sönder dessa klumpar om man mixar smeten.

4

Låt smeten stå några minuter för att tjockna lite.

5

Kör sedan glassen enligt instruktionerna för din glassmaskin.

6

Har du inte glassmaskin?

Ställ in glassen i i en bunke i frysen och vispa runt i den minst en gång varje halvtimme för att slå in lite luft i den.

7

Ät glassen direkt eller frys in till senare.

OBS!
Om du ska äta glassen vid ett senare tillfälle så är det viktigt att du plockar fram glassen cirka 20 minuter innan och låter den stå i rumstemperatur för att mjukna. Den är stenhård direkt ur frysen.

Jag kan varmt rekommendera en bra glasskopa för att göra glasskulor på ett enkelt sätt!

Mejerifri chokladglass

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 ml Kokosmjölk
 500 ml Kokosgrädde
 1,50 deciliter Kakaopulver
 5 msk SötningJag använde Nick's ULS.
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 msk RomTa en sort du tycker om. Gärna en mörk rom.
 0,75 tsk Guarkärnmjöl
 1 krm Salt
Du behöver

Instruktioner

1

Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en skål.

2

Häll upp de blöta ingredienserna i en egen skål.

3

Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta och blanda ihop ordentligt med stavmixer.
Anledningen till att jag använder stavmixer är för att guarkärnmjölet ibland kan klumpa sig lite och det är lättare att få sönder dessa klumpar om man mixar smeten.

4

Låt smeten stå några minuter för att tjockna lite.

5

Kör sedan glassen enligt instruktionerna för din glassmaskin.

6

Har du inte glassmaskin?

Ställ in glassen i i en bunke i frysen och vispa runt i den minst en gång varje halvtimme för att slå in lite luft i den.

7

Ät glassen direkt eller frys in till senare.

OBS!
Om du ska äta glassen vid ett senare tillfälle så är det viktigt att du plockar fram glassen cirka 20 minuter innan och låter den stå i rumstemperatur för att mjukna. Den är stenhård direkt ur frysen.

Jag kan varmt rekommendera en bra glasskopa för att göra glasskulor på ett enkelt sätt!

Mejerifri chokladglass

Mejerifri chokladglass
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida