Mejerifri chokladglass
Detta receptet på mejerifri chokladglass är ett av de absolut bästa glassrecepten jag har hittat på. Det blev helt galet goda smaker och min fru som är min absolut största kritiker kan inte sluta att äta av den.
Den är inte bara sockerfri, utan även mejerifri och äggfri, dvs detta är även en vegansk glass.
Min mejerifria chokladglass innehåller en del saker och jag vill nog förespråka att inte byta ut några ingredienser alls då de fyller en funktion.
Det enda egentligen som jag tycker att man kanske kan skippa, det är aromen med choklad och toffee. Dock så tycker jag att även den ger en grymt god smak, så den får gärna vara med.
Jag har även lite rom i glassen och den får man ju självklart skippa om man ska servera barn eller undviker alkohol av någon anledning, men i det stora hela så är det inte några stora mängder, så det är inget som du kommer bli påverkad av.
Guarkärnmjölet är en nyckel i detta recept. Det är den som höjer viskositeten på glassen och ger den en lite mer krämig och ”seg” konsistens. Så, det vill du verkligen inte utesluta.
En glassmaskin är absolut att föredra om man ska göra egen glass. Den hjälper till att få in luft i glassmeten under tiden som den fryser, vilket ger en bättre konsistens på glassen. Själv så använder jag en glassmaskin med kompressor som heter Princess Deluxe.
Jag hoppas verkligen att ni vill testa receptet i sin helhet och att ni uppskattar detta recept på god mejerifri chokladglass.
Ingredienser
- 250 ml Kokosmjölk
- 500 ml Kokosgrädde
- 1,5 dl Kakaopulver
- 5 msk Sötning
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 0,5 tsk Arom, choklad & toffee
- 2 msk Rom
- 0.75 tsk Guarkärnmjöl
- 1 krm salt
Du behöver
- Glassmaskin
- Stavmixer
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en skål.
- Häll upp de blöta ingredienserna i en egen skål.
- Låt smeten stå några minuter för att tjockna lite.
- Kör sedan glassen enligt instruktionerna för din glassmaskin.
- Har du inte glassmaskin?Ställ in glassen i i en bunke i frysen och vispa runt i den minst en gång varje halvtimme för att slå in lite luft i den.
- Ät glassen direkt eller frys in till senare.OBS! Om du ska äta glassen vid ett senare tillfälle så är det viktigt att du plockar fram glassen cirka 20 minuter innan och låter den stå i rumstemperatur för att mjukna. Den är stenhård direkt ur frysen.Jag kan varmt rekommendera en bra glasskopa för att göra glasskulor på ett enkelt sätt!