En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!
Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.
Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
Låt svalna
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
Låt svalna
Katie Kiviniemi says:
meen mejerifri ??
LCHF-arkivet says:
Inom LCHF räknas smör in i mejerifritt.
Madelen Rytterstam says:
Jag provade originalreceptet med saffran, blev mäktig och kokosmjölssmaken kom fram mycket. Min vän gillade det, jag inte så mycket. Gjorde receptet en gång till men den här gången bara med pofiber, 1,5 dl. Nu blev det en, för mig godare kaka. Ska ta ännu mer pepparkakskrydda nästa gång.
LCHF-arkivet says:
Tack för återkopplingen!
Precis sånt här som är så viktigt med era kommentarer, att få lite feedback för andra att använda sig av.
Marie Linder says:
Jag testade båda igen idag men böt ut kokosmjölet till hasselnötsmjöl i pepparkakan och det blev så gott! Jag minskade även bakpulvret till hälften och slapp smaken av bakpulver den här gången.
LCHF-arkivet says:
Tack för återkopplingen och tips på alternativ…=)
Johanna says:
Supergod med pepparkakskrydda i, jag bytta ut smöret mot mjölkfritt margarin 😊
Pernilla says:
Kan man byta ut smöret mot kokosolja? Isf vilken mängd?
Linda says:
Så himla bra recept! Jag har testat både med saffran och pepparkakskrydda och de blev så saftiga och goda. Jag tog dock lite mindre bakpulver än vad som anges i receptet.