Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranskaka/Mjuk pepparkaka

4,12 av 9 röster
Saffranskaka/Mjuk pepparkaka

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Det är en del som har undrat över att den kallas för mejerifri med tanke på att den innehåller smör. Inom LCHF har det varit accepterat med smör även inom mejerifritt, men vill man att det ska vara 100% mejerifritt, så tar man självklart ett mejerifritt alternativ till fett, som till exempel kokosolja eller liknande som funkar för just dig.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 10
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Smält smöret/kokosolja.
  • Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen
  • Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
  • Låt svalna
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Saffranskaka/Mjuk pepparkaka”

  1. Provbakar just nu detta recept och det ska bli spännande att smaka. Jag använder gärna smör, men för dem som undviker laktos och mejeri blir det lite missvisande att skriva att receptet är mejerifritt då det innehåller smör. Går det att baka även med kokosfett?

4,12 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg