Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri! Tips! Jag brukar klä formar…

Läs mer 9 kommentarer
Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Ingredienser

Mängd1012 Portioner
 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 ägg
 75 g smör
 0,5 dl vatten
 2-3 tsk pepparkakskrydda ELLER 1 paket saffran (0,5g)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen

5

Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min

6

Låt svalna

Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkaka

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida