Mejerifri tomatsoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Tomatsoppa är en smidig lunch eller middag som innehåller ingredienser som ofta finns hemma i skafferiet. Eftersom den är mejerifri passar den alla, paleo likväl…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Mejerifri tomatsoppa
ANNONS
Profilbild för KetolibrarySkapareKetolibraryFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Tomatsoppa är en smidig lunch eller middag som innehåller ingredienser som ofta finns hemma i skafferiet. Eftersom den är mejerifri passar den alla, paleo likväl som vegansk kost. Eftersom tomater innehåller en del kolhydrater passar denna soppa bäst för den som äter liberal LCHF.

Recept och foto: Ketolibrary.com
Besök mig på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/ketolibrary

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 2 burkar krossade tomater
 1 grönsaksbuljongtärning
 1 dl vatten
 2 msk timjan
 Olja att steka i
 Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med

 

Gör så här:

1

Finhacka gul lök och vitlök.

2

Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.

3

Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.

4

Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.

5

Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 burkar krossade tomater
 1 grönsaksbuljongtärning
 1 dl vatten
 2 msk timjan
 Olja att steka i
 Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med

Instruktioner

1

Finhacka gul lök och vitlök.

2

Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.

3

Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.

4

Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.

5

Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.

Mejerifri tomatsoppa
Profilbild för Ketolibrary

Recept av: EmmaSjokvist

Visa alla recept från EmmaSjokvist Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida