Mexikansk äggpanna
0
Innehåll
Denna rätt är inte så svår att laga men blir väldigt god och smakrik.
Mexikansk äggpanna som är enkelt och gott funkar ju hur bra som helst som lunch, eller även till middag. Varför inte äta det istället för vanliga tacos, med goda ostchips till eller Tortillachips kanske?
När det gäller hetta och styrka, så får du själv avgöra lite hur mycket jalapenos och chili du vill tillsätta, men det ska ju vara lite drag i det hela.
Följ gärna min instagram och Facebook Där jag delar med mig av dagliga recept och tips .
@lagatochklart
Facebook
Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 250 g Köttfärs
- 2 st ägg
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk Chilipulver
- 2-3 msk koriander
- 400 g Krossade tomater
- 1 msk Hackad jalapenos
- 1,5 dl Riven ost
- Salt och peppar efter behov
Instruktioner
- Hacka löken fint och stek den tills den har mjuknat.
- Tillsätt köttfärsen. När köttfärsen har fått fin färg tillsätt de krossade tomaterna. Tillsätt koriander, jalapenos, ev chilipulver, salt och peppar.
- Häll ner såsen i ugnsfast form och gör två gropar med en matsked och knäck i äggen . Strö över den rivna osten. Gratinera tills äggen är klara Det tar cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!