Midsommarcheesecake
4
Denna midsommarcheesecake är helt perfekt att ha på
midsommarbuffén. Helt anpassad till lchf.
En riktigt fräsch och enkel cheesecake med smak av midsommar! Den
kräver ingen ugn, bara en spisplatta eller mikrovågsugn till att
smälta smöret. Enkel, snabb att göra och perfekt en varm
sommardag.
Besök gärna mig på Instagram för mer inspiration: @lchfchristine
Total tid:
20 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Botten
- 4 dl Mandelmjöl
- 100 g Smör
- 0,5 tsk salt
Topping
- 40-80 g Stenbitsrom eller löjrom
- Några kvistar färsk dill
- Svartpeppar
Instruktioner
Botten
- Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
- Blanda ihop ingredienserna till botten i en bunke.
- Ta fram en springform av standardstorlek, ca 23 cm i diameter och tryck ut smeten till en jämn botten.
- Ställ i kylen.
Fyllning
- Finhacka rödlök samt gräslök och vänd ner nästan allt i smeten. Spara lite till toppingen!
- Ta ut formen med botten och sprid ut fyllningen i ett jämnt lager.
- Toppas med resten av löken. Kyl väl. Gärna ett par timmar eller ännu bättre, över natten.
- Innan servering klickar du ut romen samt fördelar ut dillen. Dra några varv med pepparkvarnen. Klart!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Går den att frysa? Eller hur hur lång tid håller den i kylskåp?