Mild Ost- & Broccolisoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 24 röster - Betygsätt

En mild soppa som värmer gott! Detta recept innehåller inte så mycket salt men det anpassar man enkelt genom att salta efter eget tycke och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mild Ost & Broccolisoppa
ANNONS
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En mild soppa som värmer gott! Detta recept innehåller inte så mycket salt men det anpassar man enkelt genom att salta efter eget tycke och smak. Man kan även öka på mängden fond om man så önskar. Ju smakrikare ost man använder, desto godare blir det! Serveras förslagsvis med ett gott LCHF-bröd.

Följ mig gärna på @lchfchristine

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Liten gul lök
 600 g Fryst broccoli
 2 msk Smör att steka i
 4 deciliter Vatten
 4 deciliter Grädde
 1 msk Valfri fond (jag använde oxfond)
 2,53 deciliter Lagrad riven ost
Förslag på bröd

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull eller en panna med höga kanter och fräs löken tills den mjuknat. Den ska inte ta färg

2

Tillsätt vatten samt broccolin och låt det puttra en liten stund

3

Tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela puttra ihop. Ca 15 min

4

Ta av från plattan och mixa till önskad konsistens med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt & peppar

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Liten gul lök
 600 g Fryst broccoli
 2 msk Smör att steka i
 4 deciliter Vatten
 4 deciliter Grädde
 1 msk Valfri fond (jag använde oxfond)
 2,53 deciliter Lagrad riven ost
Förslag på bröd

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull eller en panna med höga kanter och fräs löken tills den mjuknat. Den ska inte ta färg

2

Tillsätt vatten samt broccolin och låt det puttra en liten stund

3

Tillsätt resten av ingredienserna och låt det hela puttra ihop. Ca 15 min

4

Ta av från plattan och mixa till önskad konsistens med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt & peppar

Mild Ost- & Broccolisoppa
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida