Minichampinjonpizza

3
Innehåll
Det här är ett perfekt LCHF-recept till dig som älskar pizza av olika slag. Det här receptet på minichampinjonpizza är mest tänkt som en liten förrätt men går självklart att göra i större mängder och äta som en huvudrätt.
Ingen pizzabotten utan bara en massa goda ingredienser med en champinjon som ”botten”.
Recept på en god tomatsås till pizza hittar du här: Tomatsås till pizza
Total tid:
25 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 4 st Färska champinjoner, stora
- 1 dl tomatsås
- 2 dl riven mozzarellaost
- 4 skivor salami eller skinka om du vill ha det.
- 1 st tomat, skivad
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- Färsk basilika att toppa med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta bort stammen på champinjonerna så att du har en tom hatt.
- Lägg champinjonerna upp och ner på en ugnsfast form.
- Häll i lite tomatsås i varje champinjon.
- Fördela hälften av osten mellan de fyra svamparna.
- Lägg på en skiva salami, en skiva tomat och sedan resten av osten.
- Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Ta ut och strö lite färsk hackad basilika över.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!