Minipajer a´la Jansson

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Här har du ett riktigt gott alternativ till Janssons frestelse som du kan ha på julbordet, nämligen goda minipajer a'la Jansson. Dessa kommer vara helt…

Läs mer 0 kommentarer
Minipajer a´la Jansson
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse40 minTillagning20 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

Här har du ett riktigt gott alternativ till Janssons frestelse som du kan ha på julbordet, nämligen goda minipajer a'la Jansson.
Dessa kommer vara helt perfekta dagen efter med då man kan äta de kalla istället.

Du kan självklart göra denna som en större paj med om du inte har små pajformer.

Receptförfattare: Anne Aobadia
Fotograf: Emma Shevtzoff

Kategori

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
 30 g Smör
 1 Ägg
Fyllning
 2 Gula lökar
 1 msk Smör
 100 g Västerbottenost eller annan lagrad ost
 Nymalen svartpeppar
Äggstanning
 3 Ägg

Gör så här:

Pajskalet
1

Kör mandelmjöl och ev sesamfrön i matberedare. Det går bra att skippa sesamfrön - lägg då till ett par matskedar mandemjöl.

2

Tillsätt övriga degingredienser och kör till en deg. Tryck degen i fyra portionsformar eller en mindre pajform. 20-23 cm. Nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Förgrädda i 6-7 minuter men det oxå går bra att hoppa över det momentet.

Äggstanningen
3

Vispa ihop ägg och vispgrädde. Anpassa mängden grädde efter formens/formernas storlek.

4

Blanda ner osten i äggstanningen.

Fyllningen
5

Skiva och bryn löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brännas. Krydda och låt svalna en stund innan du lägger löken i pajskalet.

6

Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster.

7

Häll stanningen över pajerna.

8

Grädda pajerna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 3 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 1 msk Fiberhusk
 0,50 tsk Salt
 30 g Smör
 1 Ägg
Fyllning
 2 Gula lökar
 1 msk Smör
 100 g Västerbottenost eller annan lagrad ost
 Nymalen svartpeppar
Äggstanning
 3 Ägg

Instruktioner

Pajskalet
1

Kör mandelmjöl och ev sesamfrön i matberedare. Det går bra att skippa sesamfrön - lägg då till ett par matskedar mandemjöl.

2

Tillsätt övriga degingredienser och kör till en deg. Tryck degen i fyra portionsformar eller en mindre pajform. 20-23 cm. Nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Förgrädda i 6-7 minuter men det oxå går bra att hoppa över det momentet.

Äggstanningen
3

Vispa ihop ägg och vispgrädde. Anpassa mängden grädde efter formens/formernas storlek.

4

Blanda ner osten i äggstanningen.

Fyllningen
5

Skiva och bryn löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brännas. Krydda och låt svalna en stund innan du lägger löken i pajskalet.

6

Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster.

7

Häll stanningen över pajerna.

8

Grädda pajerna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.

Minipajer a´la Jansson

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida