Här har du ett riktigt gott alternativ till Janssons frestelse som du kan ha på julbordet, nämligen goda minipajer a'la Jansson.
Dessa kommer vara helt perfekta dagen efter med då man kan äta de kalla istället.
Du kan självklart göra denna som en större paj med om du inte har små pajformer.
Receptförfattare: Anne Aobadia
Fotograf: Emma Shevtzoff
Kör mandelmjöl och ev sesamfrön i matberedare. Det går bra att skippa sesamfrön - lägg då till ett par matskedar mandemjöl.
Tillsätt övriga degingredienser och kör till en deg. Tryck degen i fyra portionsformar eller en mindre pajform. 20-23 cm. Nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Förgrädda i 6-7 minuter men det oxå går bra att hoppa över det momentet.
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Anpassa mängden grädde efter formens/formernas storlek.
Blanda ner osten i äggstanningen.
Skiva och bryn löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brännas. Krydda och låt svalna en stund innan du lägger löken i pajskalet.
Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster.
Häll stanningen över pajerna.
Grädda pajerna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Kör mandelmjöl och ev sesamfrön i matberedare. Det går bra att skippa sesamfrön - lägg då till ett par matskedar mandemjöl.
Tillsätt övriga degingredienser och kör till en deg. Tryck degen i fyra portionsformar eller en mindre pajform. 20-23 cm. Nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Förgrädda i 6-7 minuter men det oxå går bra att hoppa över det momentet.
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Anpassa mängden grädde efter formens/formernas storlek.
Blanda ner osten i äggstanningen.
Skiva och bryn löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brännas. Krydda och låt svalna en stund innan du lägger löken i pajskalet.
Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster.
Häll stanningen över pajerna.
Grädda pajerna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.