Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Minipajer a´la Jansson

5 av 2 röster
Minipajer a´la Jansson

Här har du ett riktigt gott alternativ till Janssons frestelse som du kan ha på julbordet, nämligen goda minipajer a’la Jansson.
Dessa kommer vara helt perfekta dagen efter med då man kan äta de kalla istället.

Du kan självklart göra denna som en större paj med om du inte har små pajformer.

Receptförfattare: Anne Aobadia
Fotograf: Emma Shevtzoff

Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Äggstanning

Instruktioner

Pajskalet

  • Kör mandelmjöl och ev sesamfrön i matberedare. Det går bra att skippa sesamfrön – lägg då till ett par matskedar mandemjöl.
  • Tillsätt övriga degingredienser och kör till en deg. Tryck degen i fyra portionsformar eller en mindre pajform. 20-23 cm. Nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Förgrädda i 6-7 minuter men det oxå går bra att hoppa över det momentet.

Äggstanningen

  • Vispa ihop ägg och vispgrädde. Anpassa mängden grädde efter formens/formernas storlek.
  • Blanda ner osten i äggstanningen.

Fyllningen

  • Skiva och bryn löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brännas. Krydda och låt svalna en stund innan du lägger löken i pajskalet.
  • Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster.
  • Häll stanningen över pajerna.
  • Grädda pajerna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg