Ett recept på minisemlor för dig som vill äta en liten semla när det är dags för det.
Här gör du egen mandelmassa och bakar bullarna själv, och allt är ok inom lchf.
Besök mig på @gottigottmedlchf för mer inspiration.
Smält smöret.
Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.
Låt svälla ca 5 min.
Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.
200°c i 10-15 min.
Blanda samman alla ingredienser
Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.
Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Smält smöret.
Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.
Låt svälla ca 5 min.
Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.
200°c i 10-15 min.
Blanda samman alla ingredienser
Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.
Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.