Minisemlor
0
Ett recept på minisemlor för dig som vill äta en liten semla när
det är dags för det.
Här gör du egen mandelmassa och bakar bullarna själv, och allt är
ok inom lchf.
Besök mig på @gottigottmedlchf för
mer inspiration.
Total tid:
35 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Brödet
- 4 st ägg
- 1 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1-2 tsk kardemumma
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 1 msk sötning
- 50 g smält smör
- 1 st äggula
Mandelmassa:
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk grädde
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 msk sötning
- 1 droppe bittermandelarom
Instruktioner
Brödet
- Smält smöret.
- Vispa äggen fluffigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.
- Låt svälla ca 5 min.
- Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.
- 200°c i 10-15 min.
Mandelmassa
- Blanda samman alla ingredienser
- Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.
Montering
- Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!