Minivästerbottenpaj

10
Innehåll
Sjukt goda, väldigt ostiga och galet praktiska minivästerbottenpajer som kan frysas styckvis. Välj själv det tillbehör du föredrar. Jag tycker om när de får svalna helt i kylskåp, då sätter de sig ordentligt och håller ihop fint. Sedan toppar jag med smetana, hackad rödlök och dill. Man kan naturligtvis värma de i efterhand om man vill.
Perfekt till midsommar, julafton eller bara som ett extra lyxigt tilltugg på någon festmiddag.
Receptet räcker till 30 st minipajer.
Följ mig gärna på Instagram @lchfchristine
Total tid:
25 minuter
Ingredienser
- 500 g Riven västerbottenost
- 6 st ägg
- 3 dl Grädde
- Svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°c (varmluft)
- Placera 30 st muffinsformar på en plåt. Jag körde trippelformar för att de inte skulle flyta ut.
- Lägg upp 2 msk ost i varje form
- Vispa samman ägg, grädde och en gnutta svartpeppar med en vanlig handvisp. Fördela ut ca 1,5 msk blandning över osten i varje form
- Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen över det hela
- Grädda i ungefär 15 min. Ta ut och låt svalna helt
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!