Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mittketolivs variant på The Franska

4 av 5 röster
Mittketolivs variant på The Franska

Ett bröd som går att använda till det mesta:
till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗
Följ mig gärna på @mittketoliv

Total tid: 1 timme 15 minuter
Författare: @mittketoliv

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader varmluft. Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
  • Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
  • Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
  • För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare. Ugnstid ca: 50-60 min När brödet är klart, låt svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg