Mittketolivs variant på The Franska

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Ett bröd som går att använda till det mesta: till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗 Följ mig gärna på @mittketoliv

Läs mer 0 kommentarer
Bröd utan mandelmjöl med inspo från ”The franska”
c9a6e0523b571a3d2d5ffa4d55526225?s=96&d=mm&r=gSkapare@mittketolivFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Ett bröd som går att använda till det mesta:
till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗
Följ mig gärna på @mittketoliv

Kategori

Ingredienser

Mängd1 Portion
 3 Ägg
 100 g Äggvita
 250 g Färdigriven mozzarella
 ½ tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Bikarbonat
 Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet

Gör så här:

1

Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.

2

Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).

5

Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.

6

För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 100 g Äggvita
 250 g Färdigriven mozzarella
 ½ tsk Salt
 2 msk Fiberhusk
 2 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Bikarbonat
 Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet

Instruktioner

1

Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.

2

Häll i ägg, äggvita, äppelcidervinäger och mozzarella i en mixer och kör till en slät smet.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).

5

Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.

6

För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare.
Ugnstid ca: 50-60 min
När brödet är klart, låt svalna på galler.

Mittketolivs variant på The Franska

Recept av: @mittketoliv

Visa alla recept från @mittketoliv Hemsida

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida