Mittketolivs variant på The Franska
1
Innehåll
Ett bröd som går att använda till det mesta:
till en smörgås, tzatzikin, rosta eller göra varma mackor på🤗
Följ mig gärna på @mittketoliv
Total tid:
1 timme
15 minuter
Ingredienser
- 3 ägg
- 100 g Äggvita
- 250 g Färdigriven mozzarella
- ½ tsk salt
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 2 msk Fiberhusk
- 1 dl Fettreducerat sesammjöl
- 2 dl Pofiber
- 2 tsk Bakpulver
- ½ tsk Bikarbonat
- Ägg till pensling, vallmofrön eller sesamfrön att strö på brödet
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader varmluft. Stoppa in en extraplåt allra längst ner i ugnen.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll smeten i bunken och blanda ihop så snabbt det går (med tanke på bakpulvret).
- Lägg över degen på ett bakplåtspapper och forma till ett bröd med fuktiga händer. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. Gör 3-4 snitt med en vass kniv ovanpå brödet bara för att det ska bli vackert.
- För över brödet på bakplåtspappret till en plåt och stoppa in det ganska långt ner i ugnen. På botten av ugnen på extraplåten som redan står där häll på 1 dl vatten och stäng ugnsluckan snabbt. Vattnet gör så skorpan på brödet blir hårdare. Ugnstid ca: 50-60 min När brödet är klart, låt svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!