Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa vitlöksbrödpinnar är utsökta läckerbitar! Supergoda att dippa i såser eller att ha som tillbehör till middagen eller varför inte bara avnjuta en brödpinne till…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
ANNONS
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse20 minTillagning18 minTotalt38 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa vitlöksbrödpinnar är utsökta läckerbitar!
Supergoda att dippa i såser eller att ha som tillbehör till middagen eller varför inte bara avnjuta en brödpinne till morgonkaffet.

För mer härliga recept & mattips så kika gärna in på min instagram.
@lchf_morsan

Kategori

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Torra Ingredienser
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Lökpulver
Våta Ingredienser
 3 deciliter Mozzarella (riven)
 0,50 dl Cheddar (riven)
 50 g Philadelphiaost
 3 st Ägg (medelstora)
 1 dl Vatten (kokande)
 Olivolja till händerna
Topping
 1 msk Smör
 1 msk Olivolja
 1 tsk Persilja (fint hackad)
 1 nypa Flingsalt

 

Gör så här:

Förberedelser
1

Ställ ugnen på 175 grader varmluft.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

4

Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål.
(täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

5

Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält.
(det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

6

Låt ostdegen vila lite.

7

Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om.
(det tredje ägget är till pensling av brödet)

8

Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.

9

Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.

10

Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.

11

Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

12

Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

13

Smörj in händerna med olivolja.

14

Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

15

Vispa upp det sista ägget i en skål.

16

Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.

Tillagning
17

Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.

18

Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.

19

Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.

20

I den koppen blandar du smör, olivolja och pressade vitlöksklyftor.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

21

Stoppa in i micron tills smöret är smält.

22

När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret.
(du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)

23

Strör över parmesan, den hackade persiljan och strör även över en nypa flingsalt.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

24

Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.

25

Låt brödet vila lite.

26

Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

Lycka till !

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Torra Ingredienser
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Lökpulver
Våta Ingredienser
 3 deciliter Mozzarella (riven)
 0,50 dl Cheddar (riven)
 50 g Philadelphiaost
 3 st Ägg (medelstora)
 1 dl Vatten (kokande)
 Olivolja till händerna
Topping
 1 msk Smör
 1 msk Olivolja
 1 tsk Persilja (fint hackad)
 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

Förberedelser
1

Ställ ugnen på 175 grader varmluft.

2

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

4

Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål.
(täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

5

Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält.
(det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

6

Låt ostdegen vila lite.

7

Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om.
(det tredje ägget är till pensling av brödet)

8

Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.

9

Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.

10

Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.

11

Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

12

Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

13

Smörj in händerna med olivolja.

14

Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

15

Vispa upp det sista ägget i en skål.

16

Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.

Tillagning
17

Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.

18

Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.

19

Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.

20

I den koppen blandar du smör, olivolja och pressade vitlöksklyftor.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

21

Stoppa in i micron tills smöret är smält.

22

När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret.
(du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)

23

Strör över parmesan, den hackade persiljan och strör även över en nypa flingsalt.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

24

Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.

25

Låt brödet vila lite.

26

Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

Lycka till !
Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
Profilbild för Lchf Morsan

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida