Dessa vitlöksbrödpinnar är utsökta läckerbitar!
Supergoda att dippa i såser eller att ha som tillbehör till middagen eller varför inte bara avnjuta en brödpinne till morgonkaffet.
För mer härliga recept & mattips så kika gärna in på min instagram.
@lchf_morsan
Ställ ugnen på 175 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål.
(täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)
Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält.
(det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)
Låt ostdegen vila lite.
Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om.
(det tredje ägget är till pensling av brödet)
Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.
Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.
Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.
Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.
Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.
Smörj in händerna med olivolja.
Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.
Vispa upp det sista ägget i en skål.
Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.
Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.
Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.
Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.
I den koppen blandar du smör, olivolja och pressade vitlöksklyftor.
Stoppa in i micron tills smöret är smält.
När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret.
(du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)
Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.
Låt brödet vila lite.
Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ställ ugnen på 175 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål.
(täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)
Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält.
(det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)
Låt ostdegen vila lite.
Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om.
(det tredje ägget är till pensling av brödet)
Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.
Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.
Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.
Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.
Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.
Smörj in händerna med olivolja.
Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.
Vispa upp det sista ägget i en skål.
Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.
Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.
Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.
Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.
I den koppen blandar du smör, olivolja och pressade vitlöksklyftor.
Stoppa in i micron tills smöret är smält.
När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret.
(du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)
Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.
Låt brödet vila lite.
Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.