Hoppa till innehåll
Open navigation

Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

5 av 1 röst
Sparat av: st
Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
Dessa vitlöksbrödpinnar är utsökta läckerbitar! Supergoda att dippa i såser eller att ha som tillbehör till middagen eller varför inte bara avnjuta en brödpinne till morgonkaffet.För mer härliga recept & mattips så kika gärna in på min instagram. @lchf_morsan
5 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 8
Författare: Lchf Morsan

Ingredienser

Torra Ingredienser

Våta Ingredienser

  • 3 dl Mozzarella (riven)
  • 0,5 dl Cheddar (riven)
  • 50 g Philadelphiaost
  • 3 st Ägg (medelstora)
  • 1 dl Vatten (kokande)
  • Olivolja till händerna

Topping

Instruktioner

Förberedelser

  • Ställ ugnen på 175 grader varmluft.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål. (täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält. (det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Låt ostdegen vila lite.
  • Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om. (det tredje ägget är till pensling av brödet)
  • Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.
  • Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.
  • Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.
  • Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Smörj in händerna med olivolja.
  • Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Vispa upp det sista ägget i en skål.
  • Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.

Tillagning

  • Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.
  • Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.
  • Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.
  • I den koppen blandar du smör, olivolja och pressade vitlöksklyftor.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Stoppa in i micron tills smöret är smält.
  • När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret. (du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)
  • Strör över parmesan, den hackade persiljan och strör även över en nypa flingsalt.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
  • Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.
  • Låt brödet vila lite.
  • Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.
    Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar

Lycka till !

    Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Sätt betyg