Mjuka & Smöriga Vitlöksbrödpinnar
4
Dessa vitlöksbrödpinnar är utsökta läckerbitar!
Supergoda att dippa i såser eller att ha som tillbehör till middagen eller varför inte bara avnjuta en brödpinne till morgonkaffet.
För mer härliga recept & mattips så kika gärna in på min instagram.
@lchf_morsan
Total tid: 38 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Torra Ingredienser
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 2 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- 0,25 tsk Lökpulver
- 1 msk Premium Psyllium
Våta Ingredienser
- 3 dl Mozzarella (riven)
- 0,5 dl Cheddar (riven)
- 50 g Philadelphiaost
- 3 st Ägg (medelstora)
- 1 dl Vatten (kokande)
- Olivolja till händerna
Instruktioner
Förberedelser
- Ställ ugnen på 175 grader varmluft.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda mozzarella, cheddar och philadelphiaosten i en microvågssäker skål. (täck philadelphiaosten med den övriga osten, detta förhindrar philadelphiaosten att bli överhettad)
- Smält osten i micron med 30 sekunders intervall, ta ut och rör om sen in i micron igen i 30 sekunder tills osten är helt smält. (det kan vara klart efter 1 minut men beroende på styrka i micron så kan det behövas ytterligare 30 sekunder)
- Låt ostdegen vila lite.
- Knäck 2 av äggen över de torra ingredienserna och rör om. (det tredje ägget är till pensling av brödet)
- Lägg sedan ner ostdegen bland de torra ingredienserna.
- Häll över det kokande vattnet och rör sedan snabbt ihop degen så den blir jämn och fin.
- Skopa ut degen med en slickepott och lägg på ett stort ark plastfolie.
- Täck degen i plastfolie och knåda några gånger med degen inuti plastfolien tills du har en enhetlig degkula.
- Öppna upp och smörj in din degskrapa och dela degen i 8 lika stora delar.
- Smörj in händerna med olivolja.
- Rulla varje degbit till släta 1 tum tjocka pinnar som du lägger på bakplåtspapperet.
- Vispa upp det sista ägget i en skål.
- Pensla varje pinne generöst med äggtvätt.
Tillagning
- Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills de fått lite lätt färg.
- Medans brödet är i ugnen så ska du göra vitlökssmöret.
- Ta fram en kopp som klarar av att vara inne i micron.
- Stoppa in i micron tills smöret är smält.
- När du sedan tar ut brödet ur ugnen, så penslar du snabbt generöst med vitlökssmöret. (du vill avbryta tillagningen av brödet så snabba händer)
- Stoppa sedan tillbaka brödet in i ugnen och baka ytterligare 3 minuter eller tills brödpinnarna blir gyllenbruna.
- Låt brödet vila lite.
- Väldigt goda att äta varma, men fortfarande smarriga dagen efter.
Lycka till !
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!