Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mjukglass

4,10 av 11 röster
Mjukglass

En fantastiskt god och lättgjord mjukglass!

Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter.

Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon, jordgubbar, citron, choklad eller något annat du tycker om.

Det är en fördel att använda sig av en glassmaskin till denna glass, för att då den mjuka härliga konsistensen. Har du inte en glassmaskin så kan du beställa en här t ex: Beställ glassmaskin

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Fnulan

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa grädden i en bunke.
  • Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.
  • Vänd ner den vispade grädden bland äggen.
  • Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten
  • Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.
  • Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,10 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg