Mjukglass

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 15 röster - Betygsätt

En fantastiskt god och lättgjord mjukglass! Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter. Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon,…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Mjukglass
ANNONS
Profilbild för FnulanSkapareFnulanFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

En fantastiskt god och lättgjord mjukglass!

Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter.

Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon, jordgubbar, citron, choklad eller något annat du tycker om.

Det är en fördel att använda sig av en glassmaskin till denna glass, för att då den mjuka härliga konsistensen. Har du inte en glassmaskin så kan du beställa en här t ex: Beställ glassmaskin

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
ANNONS

 

Gör så här:

1

Vispa grädden i en bunke.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.

5

Vänd ner den vispade grädden bland äggen.

7

Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten

9

Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.

11

Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Vispa grädden i en bunke.

3

Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.

5

Vänd ner den vispade grädden bland äggen.

7

Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten

9

Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.

11

Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!

Mjukglass
ANNONS

Kommentarer

  • Profilbild för Moses Mattsson
    Moses Mattsson says:

    Mycket enklare och kan göras utan glassmaskin om du vispar äggen så fluffiga nästan vita. Vispa därefter grädden och tillsätt ingredienserna(honung, vaniljsocker och citronskal) i grädden. Vänd därefter ner den i äggen försiktigt så äggvispet förblir fluffigt. Då blir den ej mjuk trots nedfrysning i frysskåp.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida