En fantastiskt god och lättgjord mjukglass!
Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter.
Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon, jordgubbar, citron, choklad eller något annat du tycker om.
Det är en fördel att använda sig av en glassmaskin till denna glass, för att då den mjuka härliga konsistensen. Har du inte en glassmaskin så kan du beställa en här t ex: Beställ glassmaskin
Vispa grädden i en bunke.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.
Vänd ner den vispade grädden bland äggen.
Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten
Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.
Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vispa grädden i en bunke.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.
Vänd ner den vispade grädden bland äggen.
Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten
Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.
Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!
Moses Mattsson says:
Mycket enklare och kan göras utan glassmaskin om du vispar äggen så fluffiga nästan vita. Vispa därefter grädden och tillsätt ingredienserna(honung, vaniljsocker och citronskal) i grädden. Vänd därefter ner den i äggen försiktigt så äggvispet förblir fluffigt. Då blir den ej mjuk trots nedfrysning i frysskåp.
Kersti says:
Den blir alldeles för söt om man följer receptet. Jag tog en 1/2 msk, och det räcker mer än nog.