Mojitomarinerad kycklingfilé

0
Innehåll
Det här är ett lite roligt och kanske mer festligt sätt att marinera en kyckling på. Mojitomarinerad kycklingfilé är somrigt och framförallt gott!
Total tid:
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 75 ml ljus rom
- 15 g färsk mynta, hackad
- 5 g vitlök (hackad)
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 2 st lime
- 1 msk olivolja
Instructions
- Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.
- Lägg kycklingen i en påse.
- Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.
- Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.
- Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!