Det här är ett lite roligt och kanske mer festligt sätt att marinera en kyckling på. Mojitomarinerad kycklingfilé är somrigt och framförallt gott!
Bild och recept: Buzzfeed Proper Tasty
Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.
Lägg kycklingen i en påse.
Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.
Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.
Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna på mitten så du får lite tunnare filéer.
Lägg kycklingen i en påse.
Pressa limen och blanda ner samtliga ingredienser i påsen med kycklingen. Knyt påsen och blanda runt allt.
Ställ kallt i minst 4 timmar. helst över natten till nästa dag. Massera påsen några gånger så att allt blandas igen.
Ta ut köttet i tid så det inte är så kallt och grilla eller stek tills det är genomstekt.