Mongolisk biff

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Mongolisk biff är ett otroligt enkelt, smakrikt och gott recept som du med enkelhet svänger ihop. När det gäller val av kött, så bör du…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mongolisk biff -  - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Mongolisk biff är ett otroligt enkelt, smakrikt och gott recept som du med enkelhet svänger ihop.

När det gäller val av kött, så bör du välja kött som är mört och inte kräver så mycket tillagningstid. Fin lövbiff, flankstek eller ryggbiff kan vara bra kött att använda.
Sen är det helt klart så att det är din ekonomi som styr, men det är inte så skoj att sitta och tugga på sega köttbitar heller.

Normalt sett så serverar man detta med ris, men för oss som äter lchf så är blomkålsris ett bra alternativ!

Om du inte har xantangummi, så kan du använda till exempel arrowrot som du blandar i kallt vatten och reder med.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g Strimlat nötköttLövbiff, flankstek eller ryggbiff är bra alternativ.
 1 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
Till såsen
 1 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
 2 tsk Färsk riven ingefära
 1 msk Hackad/riven vitlök
 1,25 deciliter SojaJag använder tamarisoja.
 1,25 deciliter Vatten
 0,75 dl Sukrin GoldEller annan sötning.
 0,25 tsk Chili flakes
 0,25 tsk XantangummiEller annan redning.
Topping
 SalladslökEfter smak

 

Gör så här:

Såsen
1

Vi börjar med såsen.

Värm lite olja i en mellanstor kastrull.

2

Tillsätt ingefära, vitlök och chili flakes.
Låt detta fräsa i cirka 30 sekunder för att lyfta fram smakerna ordentligt.

3

Tillsätt soja, vatten, sötning och xantangummi.
Rör om så att xantangummit blandas ut ordentligt med vätskan.
Låt koka upp och sedan stå och puttra i cirka fem minuter till såsen har tjocknat lite.

Ställ såsen åt sidan så länge.

Köttet
4

Har du inte strimlat köttet, så se till att göra strimlor av önskad storlek. Ett tips är att inte göra för stora bitar.

5

Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna.
Tillsätt olja och köttet. Beroende på storlek på din stekpanna så behöver du kanske steka köttet i flera omgångar.

Om du stekar köttet i omgångar, så kan du lägga det stekta köttet på en tallrik under tiden du steker de andra omgångarna.

6

När du har brynt allt kött, så lägger du allt kött i stekpannan igen.

7

Tillsätt såsen och rör om så att allt kött får sås på sig. Låt puttra några minuter under omrörning tills du har fått en härlig konsistens på allt.

8

Toppa med strimlad salladslök och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Strimlat nötköttLövbiff, flankstek eller ryggbiff är bra alternativ.
 1 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
Till såsen
 1 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
 2 tsk Färsk riven ingefära
 1 msk Hackad/riven vitlök
 1,25 deciliter SojaJag använder tamarisoja.
 1,25 deciliter Vatten
 0,75 dl Sukrin GoldEller annan sötning.
 0,25 tsk Chili flakes
 0,25 tsk XantangummiEller annan redning.
Topping
 SalladslökEfter smak

Instruktioner

Såsen
1

Vi börjar med såsen.

Värm lite olja i en mellanstor kastrull.

2

Tillsätt ingefära, vitlök och chili flakes.
Låt detta fräsa i cirka 30 sekunder för att lyfta fram smakerna ordentligt.

3

Tillsätt soja, vatten, sötning och xantangummi.
Rör om så att xantangummit blandas ut ordentligt med vätskan.
Låt koka upp och sedan stå och puttra i cirka fem minuter till såsen har tjocknat lite.

Ställ såsen åt sidan så länge.

Köttet
4

Har du inte strimlat köttet, så se till att göra strimlor av önskad storlek. Ett tips är att inte göra för stora bitar.

5

Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna.
Tillsätt olja och köttet. Beroende på storlek på din stekpanna så behöver du kanske steka köttet i flera omgångar.

Om du stekar köttet i omgångar, så kan du lägga det stekta köttet på en tallrik under tiden du steker de andra omgångarna.

6

När du har brynt allt kött, så lägger du allt kött i stekpannan igen.

7

Tillsätt såsen och rör om så att allt kött får sås på sig. Låt puttra några minuter under omrörning tills du har fått en härlig konsistens på allt.

8

Toppa med strimlad salladslök och servera direkt.

Mongolisk biff
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida