Moniques glögg

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Att glögg är sött och innehåller massor av socker det vet nog de flesta om. Detta gör att det är svårt att hitta glögg som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Moniques glögg
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Att glögg är sött och innehåller massor av socker det vet nog de flesta om. Detta gör att det är svårt att hitta glögg som funkar för dig som äter LCHF, men här kommer ett alternativ på glögg som är helt utan tillsatt socker och utan sötningsmedel. Den sötma som finns kommer naturligt från bär och lite apelsin vilket jag anser är helt ok för en högtid som julen.

Här är ett glöggrecept från Monique som är i mitt tycke LCHF-vänligt. Alla kanske inte håller med mig med tanke på att det är lite apelsin i och en del bär, men överlag så lär det inte vara så mycket kolhydrater i hela satsen.

Välj ett rödvin som innehåller mindre än 3 g socker per liter. När du kikar på Systembolaget så har de märkning av sockerhalten på de flesta flaskor, utgå från det.

Starksprit kan man variera sig beroende på vad man vill ha för smak. Använd vodka om du vill ha glöggen lite mer smakneutral, annars funkar ju smaksatt vodka eller cognac bra.

Recept och bild: Monique på Lifezone

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 75 cl Rödvin
 1 st Blodapelsin
 1 tsk Finrivet apelsinskal
 1 tsk Kardemummakärnor
 1 st Kanelstång
 2 dl Björnbär
 1 dl Svarta vinbär/blåbär
 1 dl Hallon
 1 tsk Nejlika (hel)
 2 dl Starksprit
 5 dl Vatten

 

Gör så här:

1

Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.

3

Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.

5

Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.

7

Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.

9

Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 75 cl Rödvin
 1 st Blodapelsin
 1 tsk Finrivet apelsinskal
 1 tsk Kardemummakärnor
 1 st Kanelstång
 2 dl Björnbär
 1 dl Svarta vinbär/blåbär
 1 dl Hallon
 1 tsk Nejlika (hel)
 2 dl Starksprit
 5 dl Vatten

Instruktioner

1

Skölj och dela apelsinen på mitten. Pressa till den lite och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.

3

Värm upp utan att det får koka. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjat koka men är riktigt varmt.

5

Ta ur apelsinen efter 20 minuter och låt sedan glöggen stå och dra i minst 3 timmar men helst över natten.

7

Sila av glöggen sedan och häll upp på flaskor.

9

Sen är det bara att värma upp lite när du väl är sugen.

Moniques glögg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida