Pepparkakor inom LCHF är svårt att få fram ett bra recept på, men dessa ser iaf riktigt goda ut. När julen väl kommer så hoppas jag att fler har testat dem.
Vill du göra egen pepparkakskrydda har du receptet här: Egen pepparkakskrydda
Recept och bild: Monique på Lifezone
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.
Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.
Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.
Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.
Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.
Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.
Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.
Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och blanda ner kryddorna.
Häll i grädden och låt allt sjuda några minuter. Låt svalna lite.
Vispa runt lite snabbt i äggvitan med en gaffel och rör ner den i gräddblandningen. Se till att röra ordentligt under tiden.
Blanda ihop de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem i smeten tillsammans med ev sötning.
Lägg degen i en plastpåse och förvara den i kylen över natten.
Ta ut degen dagen efter och dela den i lite mindre bitar så att den blir lättare att arbeta med.
Tryck ut degen lite och lägg sedan plastfolie över och kavla ut den så tunt som du vill att den skall vara.
Tryck ut figurer och använd en spatel för att lyfta över dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 7 minuter. Låt svalna och njut sedan av goda pepparkakor.