Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotsblastpesto

4 av 1 röst
Morotsblastpesto

Jag måste ju erkänna att jag är otroligt dålig på det här med no waste food. Att använda så mycket som det bara går av olika saker. Dels handlar det om ren okunskap i att inte veta att man kan använda vissa saker i maten, sen handlar det om brist på fantasi och slutligen så finns det en gnutta lathet som ligger där med.
Men, jag fick ett tips om att göra pesto på blasten från morötter. Vilket lät väldigt spännande, så det var jag tvungen att testa och det blev minsann riktigt gott.
Otroligt enkelt och smidigt att göra.
Det är alltså blasten från t ex knippmorötter som man kan köpa i butik på sommaren, eller om man nu odlar egna morötter så finns det mängder av blast att hitta där.

Tips!
Om du vill få till en billigare variant så kan du byta ut pinjenötterna mot solrosfrön (vilket jag gjorde) och parmesanosten mot en lagrad svensk ost istället, typ västerbotten, cheddar, präst eller linkande.

Total tid: 11 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skölj blasten noga och hacka den lite.
  • Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna så de får lite färg.
  • Blanda ner samtliga ingredienser i en mixer/matberedare och kör tills du har en slät pesto.
  • Smaka av så det är en fin balans mellan salt och surt. Häll upp på burk och använd vid behov/lust.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg