Morotsbröd är en sån sak som jag verkligen tycker är kanongott och jag tänkte att det måste ju gå att baka ett som är ok inom lchf.
Jag utgick ifrån Camillas goda nötfria bröd och ändrade om det lite.
Resultatet... ett riktigt gott och saftigt bröd.
Sätt ugnen på 185 grader.
Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.
Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.
Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.
Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 185 grader.
Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.
Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.
Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.
Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
Siw says:
Måste man ha xantangummi i?
Det finns inte i mitt skafferi?
LCHF-arkivet says:
Man kan ta samma mängd fiberhusk istället, men det blir inte alls samma textur. Köp gärna xantangummi så har du hemma. Jag har länkat i ingredienslistan där jag brukar köpa.
Titti says:
Så man ska ta 2,5 msk fiberhusk då tolkar jag det som?
LCHF-arkivet says:
Ja, precis!
Leila says:
Kan man göra detta bröd men utesluta morötterna?
LCHF-arkivet says:
Då bakar du detta istället: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/camillas-goda-notfria-brod/
Leila says:
Tack för svar 🤗❤️
Gunilla Holmberg says:
Jättegott, saftigt och bra brödkonsistens!
LCHF-arkivet says:
Jätteroligt att höra!
Tack för återkopplingen!
Camilla says:
Hej !
Kan man göra dom som frallor? hur länge bör man grädda dom i så fall.
LCHF-arkivet says:
Oj, det var en bättre fråga. Jag vet faktiskt inte. Det går nog att testa iallafall, kanske att man får grädda de i 20 minuter beroende på storlek och troligen lite högre temperatur.
Ingela says:
Jag testade att göra halv sats och med bara fiberhusk,blev 6 frallor som jag gräddade i ca.20 minuter. De blev supergoda 👍
LCHF-arkivet says:
Vad kul att höra!
Eva says:
Blir det inte väldigt gummiaktigt o smakar ägg?
Mitt problem är att hitta något bröd med mindre ägg i för jag får inte bort äggsmaken
LCHF-arkivet says:
Det tycker jag inte att det blir. Vill man minska ner på äggsmaken så kan man testa att använda enbart äggvita t ex.
Jennie says:
Gjorde limpan idag o hade inte fattat vad Xantangummi var – trodde det var ett sötningsmedel o ersatte det med just sötningsmedel 😂😂 men limpan blev perfekt! Verkligen .. så god, min bästa saftigaste glutenfria limpa någonsin 😍 försvinnande gott 👏🏼
Malin says:
Jag har väldigt mycket problem med att inte få det döbakat även om jag låter det stå inne längre än anvisad tid. Några tips?
LCHF-arkivet says:
Hm, kan det vara så att du blandar det för mycket efter att du har tillsatt de torra ingredienserna? Den ska inte knådas som en vanlig jäsdeg, utan bara blandas ihop helt.
Susanne Åkerblom says:
Sitter i solstolen på soldäcket i Juniskär och avnjuter morgonens kaffe tillsammans med detta utsökta bröd! 😋🥰
Första ggn jag bakade detta igår. Jag hade allt hemma utom vanlig olivolja då jag inte gillar den smaken. Däremot hade jag färdigköpta smaksatta olivoljor, en med chili o en med vitlök. Jag tog en msk av varje till degen. Det blev lite mycket sting i brödet men OJ, så gott!!! 😍😍😍
Tusen Tack för bra recept!
Lätt att skära och håller ihop.
Det här kommer jag att göra flera gånger!
Monica Hedman says:
Underbart gott bröd!! Tack för receptet! Det blev mitt hittills bästa lchf bröd. Xantangummi gör verkligen skillnad.
Birgitta Nilsson says:
Kan man utesluta fiberhusk och öka på xantangummi. Jag är kraftigt allergisk mot fiberhusk.
LCHF-arkivet says:
Ja, det kan du göra!
Jennifer says:
Tack snälla för ett väldigt omtyckt “bröd”!
Älskar detta med morot i.
Älskar dina recept 🙂