Morotsbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 27 röster - Betygsätt

Morotsbröd är en sån sak som jag verkligen tycker är kanongott och jag tänkte att det måste ju gå att baka ett som är ok…

Läs mer 22 kommentarer
Morotsbröd
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Morotsbröd är en sån sak som jag verkligen tycker är kanongott och jag tänkte att det måste ju gå att baka ett som är ok inom lchf.
Jag utgick ifrån Camillas goda nötfria bröd och ändrade om det lite.
Resultatet... ett riktigt gott och saftigt bröd.

Kategori

Ingredienser

Mängd15 Portioner
 6 Ägg
 150 g Finrivna morötter
 2 msk Olivolja
 200 g Riven ost
 1,50 deciliter Pofiber
 1,50 msk Xantangummi
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.

3

Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.

4

Vispa ihop ägg, olja och rivna morötter.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.

6

Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 27

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 Ägg
 150 g Finrivna morötter
 2 msk Olivolja
 200 g Riven ost
 1,50 deciliter Pofiber
 1,50 msk Xantangummi
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper.

3

Blanda den rivna osten tillsammans med alla torra ingredienser.

4

Vispa ihop ägg, olja och rivna morötter.

5

Vispa ner de torra ingredienserna i vispet.

6

Lägg degen i brödformen.
Platta ut den jämnt och strö lite sesamfrön över.

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60 minuter.

Morotsbröd

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida