Morotsmuffins
2
Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp – ”smakar precis som vanliga”.
För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com
Total tid: 25 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
Muffins
- 3 st ägg
- 2 dl Sötning
- 2 dl Pofiber
- 2 dl Mandelmjöl
- 1,5 msk Fiberhusk
- 3 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Malen Kanel
- 1 tsk Malen Kardemumma
- 0,5 tsk Malen ingefära
- 3 st Medelstora morötter
- 1,5 dl Grädde
Frosting
- 40 g Rumsvarmt smör
- 200 g Naturell färskost
- 0,5 dl Sötning
- 0,5 tsk Vaniljpulver
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och riv morötterna fint.
- Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
- Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
- Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
- Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!