Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Morotsmuffins

5 av 3 röster
Morotsmuffins

Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp – ”smakar precis som vanliga”. 

För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com

Total tid: 25 minuter
Portioner: 12
Författare: Lowcarbvarjedag

Ingredienser

Muffins

Frosting

Instruktioner

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Skala och riv morötterna fint.
  • Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.
  • Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
  • Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
  • Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
  • Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg