Hoppa till innehåll
Open navigation

Morotsmuffins

5 av 3 röster
Sparat av: st
Morotsmuffins

Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp – “smakar precis som vanliga”. 

För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com

Total tid: 25 minuter
Portioner: 12
Författare: Lowcarbvarjedag

Ingredienser

Muffins

Frosting

Instruktioner

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Skala och riv morötterna fint.
  • Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.
  • Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
  • Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
  • Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
  • Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg