Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp - "smakar precis som vanliga".
För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötterna fint.
Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och riv morötterna fint.
Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.
Ida says:
Kan jag ta mer bakpulver ifall jag ej har bikarbonat, och hur mkt i så fall?
LCHF-arkivet says:
Jag har för mig att man tar dubbla mängden bakpulver om man ska byta ut bikarbonat i något.
Kersti says:
Det är totalt 2,5 dl sötning i dessa, är inte det väldigt mycket!?
LCHF-arkivet says:
Man kan ju minska ner lite själv om man vet med sig att man är känslig för sötning.