Morotsmuffins

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Morotsmuffins
ANNONS
Profilbild för LowcarbvarjedagSkapareLowcarbvarjedagFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp - "smakar precis som vanliga". 

För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Muffins
 3 st Ägg
 2 deciliter Sötning
 2 deciliter Pofiber
 2 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 1 tsk Bikarbonat
 2 tsk Malen Kanel
 1 tsk Malen Kardemumma
 0,50 tsk Malen ingefära
 3 st Medelstora morötter
 1,50 deciliter Grädde
Frosting
 40 g Rumsvarmt smör
 0,50 dl Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver

 

Gör så här:

Muffins
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Skala och riv morötterna fint.

4

Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.

5

Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.

6

Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.

7

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.

8

Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting
9

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.

10

Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Muffins
 3 st Ägg
 2 deciliter Sötning
 2 deciliter Pofiber
 2 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Fiberhusk
 3 tsk Bakpulver
 1 tsk Bikarbonat
 2 tsk Malen Kanel
 1 tsk Malen Kardemumma
 0,50 tsk Malen ingefära
 3 st Medelstora morötter
 1,50 deciliter Grädde
Frosting
 40 g Rumsvarmt smör
 0,50 dl Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Muffins
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Skala och riv morötterna fint.

4

Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.

5

Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.

6

Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.

7

Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.

8

Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting
9

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.

10

Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.

Morotsmuffins
Profilbild för Lowcarbvarjedag

Recept av: Lowcarbvarjedag

Visa alla recept från Lowcarbvarjedag Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida