Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Inga röster än
Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Utrustning

  • Tandpetare

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
  • Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka, utan att skära helt igenom.
  • Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
  • Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
  • Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
  • Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg