Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé
2
Innehåll
Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.
Servera gärna med en god tzatziki
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Utrustning
- Tandpetare
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 150 g mozzarellaost
- 100 g soltorkade tomater i olja
- 30 g färsk basilika
- 2 nypor salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
Instruktioner
- Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
- Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka, utan att skära helt igenom.
- Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
- Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
- Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
- Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!