Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.

Servera gärna med en god tzatziki

Recept och bild: Proper Tasty

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

 

Gör så här:

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Mozzarellaost
 100 g Soltorkade tomater i olja
 30 g Basilika (Färsk)
 2 nypor Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 12 st Tandpetare

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.

2

Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).

3

Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.

4

Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.

5

Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.

6

Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Mozzarella och tomatfylld kycklingfilé
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida