Ett otroligt gott recept på mozzarella och tomatfylld kycklingfilé som du lätt slänger ihop på en kvart och sen sköter den sig i ugnen själv.
Servera gärna med en god tzatziki
Recept och bild: Proper Tasty
Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).
Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner tomaterna och osten till mindre bitar. Riv ner basilikabladen lite.
Skär ett snitt rakt in i kycklingfiléerna så du får en ficka (se videon).
Salta, peppra och strö lite oregano över kycklingen.
Fyll varje ficka med lite mozzarella, tomater och basilika.
Sy ihop fickan med några tandpetare så att kycklingen håller ihop.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla lite av oljan från tomaterna över.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.