Mozzarellabakad spetskål är ett tillbehör gjort på fin och mjäll spetskål som är ett helt perfekt tillbehör för dig som tycker om god och enkel mat.
Just spetskålen är så otroligt god att använda i maten då den har en lite mer mjuk smak än vanlig vitkål.
Detta är ett helt perfekt tillbehör för dig som äter lchf eller keto och vill ha något gott till din köttbit eller så.
Ett av mina populäraste recept är ugnsbakad spetskål, men detta receptet är ju ett superhärligt alternativ som jag kan tänka mig att servera till egentligen all sorts kött.
Recept och bild: Erika Wiman Snäll
Sätt ugnen på 200°C.
Dela spetskålen i fyra delar.
Skär bort själva rotstocken.
Lägg kvartingarna i en ugnsform som inte är för stor.
Salta och peppra. Krydda med lite örter om du vill.
Hyvla lite smör över varje bit, så det täcker hela kålen.
Ställ in i ugnen och baka av den i cirka 40 minuter.
Skiva mozzarellan och fördela den över spetskålen.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter till.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Dela spetskålen i fyra delar.
Skär bort själva rotstocken.
Lägg kvartingarna i en ugnsform som inte är för stor.
Salta och peppra. Krydda med lite örter om du vill.
Hyvla lite smör över varje bit, så det täcker hela kålen.
Ställ in i ugnen och baka av den i cirka 40 minuter.
Skiva mozzarellan och fördela den över spetskålen.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter till.
Ta ut och servera direkt.