Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj
Den här mozzarellafyllda bacon och köttfärspajen har dykt upp i flera olika varianter på sista tiden och det är lite tjusningen med den, att man kan variera den väldigt mycket.
Detta receptet är nog originalet som dök upp och det funkar riktigt bra för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.
I filmen nedan så penslar de med soja och honung, men jag tycker man kan hoppa över honungen för att göra det LCHF-vänligt.
Jag har även valt att lägga till tomater, sen så fick jag inte mitt bacon att bli som ett lock, men det gjorde inget. Blev supergott ändå!
Du kan välja att smaksätta med lite vad som helst. Vill du inte ha paprika i skippar du det. Du kan välja att ha i lite jalapeños för att få hetta.
Jag har valt att använda Tamarisoja då jag tycker det är en väldigt god soja. Du kan beställa det här: Tamarisoja på Bodystore
Video
Ingredienser
- 500 g bacon (skivad)
- 1 kg köttfärs
- 200 g Riven mozzarella
- 100 g paprika
- 100 g tomater
- 1 msk tamarisoja
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.
- Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.
- Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.
- Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika och skivade tomater ovanpå osten.
- Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen. Det är inte helt världen om det inte täcker helt, men det blir fint om det går.
- Pensla med soja ovanpå baconet.
- Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.