Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj

star iconstar iconstar half iconstar empty iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Den här mozzarellafyllda bacon och köttfärspajen har dykt upp i flera olika varianter på sista tiden och det är lite tjusningen med den, att man…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Den här mozzarellafyllda bacon och köttfärspajen har dykt upp i flera olika varianter på sista tiden och det är lite tjusningen med den, att man kan variera den väldigt mycket.

Detta receptet är nog originalet som dök upp och det funkar riktigt bra för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

I filmen nedan så penslar de med soja och honung, men jag tycker man kan hoppa över honungen för att göra det LCHF-vänligt.

Jag har valt att använda Tamarisoja då jag tycker det är en väldigt god soja. Du kan beställa det här: Tamarisoja på Bodystore

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 500 g Bacon (skivad)
 1 kg Köttfärs
 200 g Mozzarellaost (riven)
 100 g Paprika
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.

5

Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.

7

Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.

9

Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika ovanpå osten.

11

Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen.

13

Pensla med soja ovanpå baconet.

15

Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Bacon (skivad)
 1 kg Köttfärs
 200 g Mozzarellaost (riven)
 100 g Paprika
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Ta en stekpanna med höga kanter (som tål ugn) eller en springform och lägg ut baconet från mitten och utåt så det täcker hela botten. Baconet skall hänga ut över kanten.

5

Lägg i köttfärsen och tryck ut den till ett jämnt lager.

7

Salta och peppra ovanpå färsen och om du vill ha andra kryddor kan du tillsätta dem här.

9

Fördela osten i ett jämnt lager och lägg skivad paprika ovanpå osten.

11

Vik över baconet in mot mitten så att du stänger ihop pajen.

13

Pensla med soja ovanpå baconet.

15

Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter tills det att köttfärsen är genomstekt.

Mozzarellafylld bacon och köttfärspaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida