Det här är något av det godaste jag har ätit på ett bra tag. Jag blev inspirerad av lite olika youtube-klipp och tänkte att detta måste jag testa.
Så, detta LCHF-recept ger dig fyra stora portioner av denna fantastiska rätt, mozzarellafyllda köttbullar i mustig tomatsås.
Det tar lite tid att fixa ihop det, men ack så gott det är.
Vill du hellre laga helt vanliga svenska köttbullar? Då ska du testa mina otroligt goda köttbullar.
Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.
Moa says:
Varför står det inte hyr många gram kolhydrater det är i?? Annars måste jag ta del och räkna ut det
LCHF-arkivet says:
Hej!
Det beror helt enkelt på att jag driver sidan helt själv som en bisyssla.
Jag har ett heltidsjobb och snart tre barn som även de behöver min närvaro.
Så, jag har helt enkelt inte tiden till det.
Min dröm är att enbart kunna jobba med denna sidan, men dit är det en bit kvar.