Mozzarellarullar

3
Dessa mozzarellarullar passar utmärkt som tillbehör till
grillat, som enkel förrätt eller som snacks.
När det gäller smaksättningen så kan du testa lite olika smaker om
du vill. Det är ju inte alla som tycker om salvia t ex. 🙂
Om du äter dom som snacks, så kan jag varmt rekommendera att doppa dom i en krämig och god Baba ganoush
För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com
Total tid:
25 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
Mozzarelladeg
- 250 g Mozzarellaost
- 3 krm Vitlökspulver
- 2 krm salt
- 0.75 dl Mandelmjöl
Kryddblandning
- 2 tsk Paprikapulver
- 2 tsk Vitlökspulver
- 2 krm Salvia
- 2 krm Timjan
- 2 krm Chilliflakes
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela mozzarella i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser till mozzarelladegen i en bunke som låt värme.
- Värm över vattenbad och rör hela tiden. Det ska bli en kladdig deg.
- Stjälp upp på en skärbräda och låt svalna några minuter. Blanda under tiden alla ingredienser till kryddblandningen.
- Dela i 6 delar och rulla till bollar. Rulla bollarna I kryddblandningen och lägg med mycket mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in I ugnen och sänk temperaturen till 200 grader. Grädda i ca 10 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt stå 2-3 minuter innan du rullar den till rullar. Servera rullarna ljumna!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!