Kycklingfilé kan man göra massor av olika varianter på och detta är en väldigt enkel och fräsch variant som inte kräver så mycket jobb. Mozzarellafylld kycklingfilé är lätt och fräscht att laga.
Äter du LCHF/lowcarb så är det dessutom helt perfekt då det innehåller väldigt lite kolhydrater.
Skiva mozzarellan och tomaterna.
Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.
Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.
Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.
Ta ut och servera.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skiva mozzarellan och tomaterna.
Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.
Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.
Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad dill över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.
Ta ut och servera.
Marja-Liisa Huuhtanen says:
Jag äter inte kyckling, men tror du att receptet skulle fungera med renfileer?
LCHF-arkivet says:
Oj, kanske att det skulle funka. Risken är väl att man kör en renfilé lite för länge.