Mums-Mums

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Mums-Mums eller kokostoppar är en riktig klassiker som många har ätit som barn, eller ja, kanske som vuxen med. :) Men, som med mycket annat…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mums-Mums
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Mums-Mums eller kokostoppar är en riktig klassiker som många har ätit som barn, eller ja, kanske som vuxen med. 🙂

Men, som med mycket annat godis, så är det massor av socker och kolhydrater som inte passar oss som äter LCHF.

Det är därför jag finns, för att prova att göra om recepten lite så att dom passar oss och här får ni nu receptet på mina sockerfria Mums-Mums som jag har gett en smak av gräddkola.

Jag har bara testat dessa med Nick's Use Like Sugar som sötningsmedel, men jag antar att det funkar med de flesta sötningsmedel som du kan köpa via länken.

Om du har vant av dig med söta smaker så kommer du nog tycka att 3 deciliter sötning är lite för mycket. Minska ner det till kanske 2 deciliter i så fall.

mums mums lchf3

Lite saker att tänka på när du gör dina Mums-Mums:

- Du kommer att behöva vispa detta länge, upp emot 15-20 minuter. Så jag förespråkar verkligen att använda en köksassistent om du har det så du inte blir fastlåst vid vispen. Har du inte en köksassistent så är en elvisp ett måste i alla fall.
- Jag har valt att täcka skummet med kakao och kokosflingor. Men, om du vill så kan du doppa dom i smält choklad, men då måste du frysa in själva skummet i en timme innan du doppar dom i choklad.
- Vill du inte göra dina Mums-Mums i långpanna så funkar det toppen att spritsa toppar istället.
- Om du inte vill använda dig av smakarom som jag gjort, så kan du skippa den. Har du annan smakarom så kan du använda det. Kan säkert vara gott med lite fruktsmaker.

Kategori,
ANNONS

Ingredienser

Mängd30 Portioner
Skummet
 3 deciliter Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 1 st Äggvita
 1 tsk GräddkolaaromValfritt. Kan uteslutas.
 1,50 deciliter Kallt vatten
 1 dl Vatten, varmt
Topping
 4 deciliter Riven kokos
 2 msk Kakaopulver
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda ihop sötning, vaniljpulver, äggvita, arom och det kalla vattnet i en bunke.
Vispa ihop det en kort stund på hög hastighet, ett par minuter.

2

Rör ner gelatinpulvret i det varma vattnet och rör om tills dess att allt gelatin har lösts upp. Du kan behöver värma på vattnet lite under tiden.

3

Fortsätt att vispa äggviteblandningen på hög hastighet och tillsätt i en tunn stråle gelatinet samtidigt som du vispar.

4

Fortsätt nu att vispa alltihop i cirka 10-15 minuter.
Det ska bli ett riktigt fast och stabilt skum och man behöver vispa det länge för att all sötning ska lösas upp med.

Mums-Mums

5

Ta fram en form med höga kanter som är cirka 20-30 cm.
Klä den med bakplåtspapper.

6

Blanda ihop riven kokos och kakaopulver.

Mums-Mums

7

Fördela ungefär hälften i botten av formen, uppe på bakplåtspappret. Det ska bli ett jämnt lager som täcker hela botten.

8

Tipp upp skummet i formen och fördela ut det jämnt över hela formen.

Mums-Mums

9

Häll på resten av kokosflingorna på toppen och försök att fördela ut det jämnt.

Mums-Mums

10

Ställ in formen i kylen i cirka 3 timmar så att den får stelna till ordentligt.

11

Ta ut och skär upp i bitar. Det går lätt att göra närmare 30 bitar, kanske ännu fler för dom blir rätt stora.

Mums-Mums

12

Använd överblivna kokosflingor för att doppa övriga sidor av Mums-Mumsen. Detta måste man inte göra, men det ser ju rätt trevligt ut.

13

Sen är det bara att mumsa i sig och njuta.

Dessa borde gå att frysa, jag har inte testat det än, men vanliga Mums-Mums kan man ju frysa så.

Mums-Mums

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Skummet
 3 deciliter Sötning
 1 krm Vaniljpulver
 1 st Äggvita
 1 tsk GräddkolaaromValfritt. Kan uteslutas.
 1,50 deciliter Kallt vatten
 1 dl Vatten, varmt
Topping
 4 deciliter Riven kokos
 2 msk Kakaopulver

Instruktioner

1

Blanda ihop sötning, vaniljpulver, äggvita, arom och det kalla vattnet i en bunke.
Vispa ihop det en kort stund på hög hastighet, ett par minuter.

2

Rör ner gelatinpulvret i det varma vattnet och rör om tills dess att allt gelatin har lösts upp. Du kan behöver värma på vattnet lite under tiden.

3

Fortsätt att vispa äggviteblandningen på hög hastighet och tillsätt i en tunn stråle gelatinet samtidigt som du vispar.

4

Fortsätt nu att vispa alltihop i cirka 10-15 minuter.
Det ska bli ett riktigt fast och stabilt skum och man behöver vispa det länge för att all sötning ska lösas upp med.

Mums-Mums

5

Ta fram en form med höga kanter som är cirka 20-30 cm.
Klä den med bakplåtspapper.

6

Blanda ihop riven kokos och kakaopulver.

Mums-Mums

7

Fördela ungefär hälften i botten av formen, uppe på bakplåtspappret. Det ska bli ett jämnt lager som täcker hela botten.

8

Tipp upp skummet i formen och fördela ut det jämnt över hela formen.

Mums-Mums

9

Häll på resten av kokosflingorna på toppen och försök att fördela ut det jämnt.

Mums-Mums

10

Ställ in formen i kylen i cirka 3 timmar så att den får stelna till ordentligt.

11

Ta ut och skär upp i bitar. Det går lätt att göra närmare 30 bitar, kanske ännu fler för dom blir rätt stora.

Mums-Mums

12

Använd överblivna kokosflingor för att doppa övriga sidor av Mums-Mumsen. Detta måste man inte göra, men det ser ju rätt trevligt ut.

13

Sen är det bara att mumsa i sig och njuta.

Dessa borde gå att frysa, jag har inte testat det än, men vanliga Mums-Mums kan man ju frysa så.

Mums-Mums

Mums-Mums

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida