Mumsiga chokladmuffins

Dessa chokladmuffins blev minsann helt magiskt goda! Riktigt
riktigt saftiga, luftiga och med bra smak.
Jag valde att ha 100% chokladknappar uppe på, vilket jag trodde
skulle bli lite för bittert, men det var faktiskt riktigt gott.
Får man inte tag i chokladknappar, så kan du ta en mörk choklad och hacka ner i bitar
istället.
Som en bonus, så är dessa utan både mandelmjöl och fiberhusk som många ofta
efterfrågar.
Jag fick ihop cirka 15 små muffins på en sats.
Jag rekommenderar starkt att man använder sig av en köksvåg för att mäta upp mängden mjöl och kakao för att det ska bli så rätt proportioner som möjligt. Det skiljer enormt mycket på vikt/mängd mellan olika mjölsorter och det blir lätt väldigt fel.
Ingredienser
- 4 st ägg
- 60 g Smält smör
- 1 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 2 dl Vatten
- 1,6 dl Grädde
- 112 g Kokosmjöl
- 40 g Kakao
- 2 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Xantangummi
- 1 nypa salt
- 50 g Chokladknappar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
- Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
- Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna.
- Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.
- Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins. Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.
- Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt. Sen är det bara att mumsa på!
Varför xantangummi?
Man kan ta fiberhusk istället