Dessa chokladmuffins blev minsann helt magiskt goda! Riktigt riktigt saftiga, luftiga och med bra smak.
Jag valde att ha 100% chokladknappar uppe på, vilket jag trodde skulle bli lite för bittert, men det var faktiskt riktigt gott.
Får man inte tag i chokladknappar, så kan du ta en mörk choklad och hacka ner i bitar istället.
Som en bonus, så är dessa utan både mandelmjöl och fiberhusk som många ofta efterfrågar.
Jag fick ihop cirka 15 små muffins på en sats.
Jag rekommenderar starkt att man använder sig av en köksvåg för att mäta upp mängden mjöl och kakao för att det ska bli så rätt proportioner som möjligt. Det skiljer enormt mycket på vikt/mängd mellan olika mjölsorter och det blir lätt väldigt fel.
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt smör, grädde, vaniljextrakt och vatten till äggvispet. Vispa ihop det snabbt och lätt.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.
Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.
Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt.
Sen är det bara att mumsa på!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.
Tillsätt smör, grädde, vaniljextrakt och vatten till äggvispet. Vispa ihop det snabbt och lätt.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.
Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.
Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt.
Sen är det bara att mumsa på!