Mumsiga chokladmuffins

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

Dessa chokladmuffins blev minsann helt magiskt goda! Riktigt riktigt saftiga, luftiga och med bra smak. Jag valde att ha 100% chokladknappar uppe på, vilket jag…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mumsiga chokladmuffins
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning16 minTotalt31 min

Beskrivning - Information

Dessa chokladmuffins blev minsann helt magiskt goda! Riktigt riktigt saftiga, luftiga och med bra smak.
Jag valde att ha 100% chokladknappar uppe på, vilket jag trodde skulle bli lite för bittert, men det var faktiskt riktigt gott.
Får man inte tag i chokladknappar, så kan du ta en mörk choklad och hacka ner i bitar istället.
Som en bonus, så är dessa utan både mandelmjöl och fiberhusk som många ofta efterfrågar.

Jag fick ihop cirka 15 små muffins på en sats.

Jag rekommenderar starkt att man använder sig av en köksvåg för att mäta upp mängden mjöl och kakao för att det ska bli så rätt proportioner som möjligt. Det skiljer enormt mycket på vikt/mängd mellan olika mjölsorter och det blir lätt väldigt fel.

ANNONS

Ingredienser

Mängd15 Portioner
 4 st Ägg
 1 dl Use like sugarEller motsvarande sötning
 1 tsk VaniljextraktEller 0,5 tsk vaniljpulver.
 2 deciliter Vatten
 1,60 deciliter Grädde
 112 g KokosmjölCirka 2 dl.
 40 g KakaoCirka 1 dl.
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Xantangummi
 1 nypa Salt
 50 g ChokladknapparEller annan hackad mörk choklad. Kan uteslutas.
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2

Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.

3

Vispa ägg och sötning poröst.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Tillsätt smör, grädde, vaniljextrakt och vatten till äggvispet. Vispa ihop det snabbt och lätt.

6

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.

7

Fördela smeten i muffinsformarna.

8

Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.

9

Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.

10

Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt.
Sen är det bara att mumsa på!

Mumsiga chokladmuffins

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 1 dl Use like sugarEller motsvarande sötning
 1 tsk VaniljextraktEller 0,5 tsk vaniljpulver.
 2 deciliter Vatten
 1,60 deciliter Grädde
 112 g KokosmjölCirka 2 dl.
 40 g KakaoCirka 1 dl.
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Xantangummi
 1 nypa Salt
 50 g ChokladknapparEller annan hackad mörk choklad. Kan uteslutas.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2

Förbered en plåt med 12-15 muffinsformar.

3

Vispa ägg och sötning poröst.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Tillsätt smör, grädde, vaniljextrakt och vatten till äggvispet. Vispa ihop det snabbt och lätt.

6

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vispa snabbt ihop det. Se till att inte vispa för mycket, utan bara så att det precis blir till en jämn smet.

7

Fördela smeten i muffinsformarna.

8

Lägg på 4-5 chokladknappar uppe på. Du kan peta ner de lite.

9

Ställ in i ugnen och grädda i 15-20 minuter beroende på storlek på dina muffins.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av en muffins och om det inte fastnar något kladd på den så är de klara.

10

Ta ut ur ugnen och ställ på ett galler så de får svalna ordentligt.
Sen är det bara att mumsa på!

Mumsiga chokladmuffins

Mumsiga chokladmuffins

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida