Mustig fläskgryta på picnicbog

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En mustig fläskgryta på picnicbog är en sån där gryta som går att laga på ett rätt så billigt sätt. Picnicbog går ofta att hitta…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mustig fläskgryta på picnicbog
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning35 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

En mustig fläskgryta på picnicbog är en sån där gryta som går att laga på ett rätt så billigt sätt.

Picnicbog går ofta att hitta till riktigt bra pris i affären och om du inte hittar picnicbog kan du ta skinkstek.

Eller om det är juletider, då kan du köpa en julskinka till reapris kanske efter julafton och göra denna gryta på.

När det gäller grönsakerna i grytan så kan du variera det lite efter säsong och vad det finns för utbud eller vad du tycker om.

Tillvägagångsättet är ändå på ett ungefär samma och detta recept ska du använda som en utgångspunkt och inspiration, precis som alla andra recept.

Recept och bild: Linda Lagar LCHF

ANNONS

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg Picnicbog
 100 g Gul lök
 2 st Paprikor
 500 g Broccoli
 0,50 st Färsk chili
 1 msk Tomatpuré
 2 tsk Dijonsenap
 5 deciliter Grädde
 Malen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Putsa köttet lite om det behövs, men ta inte bort en massa fett utan bara om det är några senor eller kvarglömda benrester.

Skär köttet i tärningar, 2x2 cm brukar funka fint.

2

Bryn köttet i en gjutjärnsgryta i lite smör. Har du inte en gjutjärnsgryta så kan du bryna i en vanlig stekpanna och sen lägga över köttet i en vanlig gryta/kastrull.

Salta och peppra köttet lite när du bryner det.

3

Hacka löken, skär paprikan i bitar och hacka chilin.
Tillsätt det i grytan och låt det fräsa med en kort stund för att frigöra smakerna.

4

Tillsätt övriga ingredienser utom broccolin.
Vätskenivån ska vara strax under allt innehåll. Om det är lite för lite vätska, tillsätt lite vatten då, eller ytterligare lite grädde.

5

Låt grytan koka upp och stå och puttra på medelhög värme i cirka 20-30 minuter.

6

När köttet nästan är helt klart, dvs mört och fint så tillsätter du broccolin.
Låt det hela koka upp igen och puttra ytterligare cirka 10 minuter tills broccolin mjuknat.

7

Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor.
Om du tycker att såsen är lite för tunn, då kan du reda den med lite arrowrot som du blandar ut i lite kallt vatten och sen rör ner i grytan.

Ta bara lite i taget i så fall, för det tjocknar rätt snabbt.

8

Servera med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Picnicbog
 100 g Gul lök
 2 st Paprikor
 500 g Broccoli
 0,50 st Färsk chili
 1 msk Tomatpuré
 2 tsk Dijonsenap
 5 deciliter Grädde
 Malen svartpeppar

Instruktioner

1

Putsa köttet lite om det behövs, men ta inte bort en massa fett utan bara om det är några senor eller kvarglömda benrester.

Skär köttet i tärningar, 2x2 cm brukar funka fint.

2

Bryn köttet i en gjutjärnsgryta i lite smör. Har du inte en gjutjärnsgryta så kan du bryna i en vanlig stekpanna och sen lägga över köttet i en vanlig gryta/kastrull.

Salta och peppra köttet lite när du bryner det.

3

Hacka löken, skär paprikan i bitar och hacka chilin.
Tillsätt det i grytan och låt det fräsa med en kort stund för att frigöra smakerna.

4

Tillsätt övriga ingredienser utom broccolin.
Vätskenivån ska vara strax under allt innehåll. Om det är lite för lite vätska, tillsätt lite vatten då, eller ytterligare lite grädde.

5

Låt grytan koka upp och stå och puttra på medelhög värme i cirka 20-30 minuter.

6

När köttet nästan är helt klart, dvs mört och fint så tillsätter du broccolin.
Låt det hela koka upp igen och puttra ytterligare cirka 10 minuter tills broccolin mjuknat.

7

Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor.
Om du tycker att såsen är lite för tunn, då kan du reda den med lite arrowrot som du blandar ut i lite kallt vatten och sen rör ner i grytan.

Ta bara lite i taget i så fall, för det tjocknar rätt snabbt.

8

Servera med goda tillbehör.

Mustig fläskgryta på picnicbog

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida