Mustig fläskköttgryta

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Jag älskar verkligen härliga köttgrytor med massor av goda smaker. Häromdagen så gjorde jag en mustig fläskköttgryta när jag hittade en bit picnicbog med kort…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Mustig fläskköttgryta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning2 tim 20 minTotalt2 tim 40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag älskar verkligen härliga köttgrytor med massor av goda smaker.
Häromdagen så gjorde jag en mustig fläskköttgryta när jag hittade en bit picnicbog med kort datum och bra pris.
Det går ju att använda vilket fläskkött som helst, men jag kör helst på picnicbog, karré eller liknande.
Självklart så kan du använda nötkött eller viltkött om du vill göra en ännu mer mustig gryta.

Jag använde mig av en tryckkokare, för det håller ner koktiden väldigt bra. Då körde jag den i en timme ungefär och om man inte har tryckkokare så kanske man får låta den puttra ett par timmar.

Detta är en helt perfekt gryta att göra storkok av och receptet är anpassat för en större mängd mat, cirka 8 portioner.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 1,40 kg Fläskkött
 4 deciliter Rödvin
 4 deciliter Vatten
 3 msk Tamarisoja
 2 st Lagerblad
 300 g Champinjoner
 150 g Morot
 100 g Rödlök
 1-2 dl oliverEfter smak

 

Gör så här:

1

Skär köttet i tärningar. 2x2 cm funkar fint, eller större om du tycker om större bitar.

2

Bryn det i lite smör och krydda med örtsalt och peppar.
Häll över i en gryta/tryckkokare.

3

Skär moroten i slantar, champinjonerna i stora klyftor, hacka vitlöken grovt och löken i "båtar".

4

Bryn grönsakerna i lite smör.
Häll grönsakerna i grytan.

5

Häll på lite vatten i stekpannan och koka ur alla smaker. Häll vattnet i kastrull en och tillsätt övriga ingredienser utom arrowroten.

6

Låt allt koka upp och sen stå och puttra under lock tills det att köttet är riktigt mört och fint.

7

Tillsätt oliverna.
Smaka av med salt och peppar och övrig kryddor.

8

Blanda arrowroten i lite vatten och rör runt så den löser upp sig.
Häll i redningen lite i taget i den sjudande grytan under omrörning tills du har rätt konsistens på grytan.

9

Servera direkt med en klick smetana och lite hackad persilja.

Mustig fläskköttgryta

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,40 kg Fläskkött
 4 deciliter Rödvin
 4 deciliter Vatten
 3 msk Tamarisoja
 2 st Lagerblad
 300 g Champinjoner
 150 g Morot
 100 g Rödlök
 1-2 dl oliverEfter smak

Instruktioner

1

Skär köttet i tärningar. 2x2 cm funkar fint, eller större om du tycker om större bitar.

2

Bryn det i lite smör och krydda med örtsalt och peppar.
Häll över i en gryta/tryckkokare.

3

Skär moroten i slantar, champinjonerna i stora klyftor, hacka vitlöken grovt och löken i "båtar".

4

Bryn grönsakerna i lite smör.
Häll grönsakerna i grytan.

5

Häll på lite vatten i stekpannan och koka ur alla smaker. Häll vattnet i kastrull en och tillsätt övriga ingredienser utom arrowroten.

6

Låt allt koka upp och sen stå och puttra under lock tills det att köttet är riktigt mört och fint.

7

Tillsätt oliverna.
Smaka av med salt och peppar och övrig kryddor.

8

Blanda arrowroten i lite vatten och rör runt så den löser upp sig.
Häll i redningen lite i taget i den sjudande grytan under omrörning tills du har rätt konsistens på grytan.

9

Servera direkt med en klick smetana och lite hackad persilja.

Mustig fläskköttgryta

Mustig fläskköttgryta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Tack för goda mattips. En fundering, skulle du kunna skriva antal kolhydrater per portion? Jag har använt mig av Kostbevakningen för att räkna fram kolhydraterna.
    Än en gång, tack för superfina recept!

    • Hej!
      Ja, i den bästa av världar, där jag hade hur mycket tid som helst, så skulle jag kunna göra det.
      Men, jag har över 1000 recept här på sidan och de flesta har inte någon uträkning.
      Att sitta och göra det jobbet själv, det är lite övermäktigt när detta bara är en bisyssla och jag även ska hinna med familjen lite.

      Men, tids nog så kanske det kommer…det finns liksom med i att göra listan.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida