Hoppa till innehåll
Open navigation

Mustig köttgryta med ajvar

4,75 av 4 röster
Sparat av: st
Mustig köttgryta med ajvar
Det här är en köttgryta som är väldigt mustig och full av smaker. Funkar perfekt att laga till dagen innan och sen bara värma upp den nästa dag eller varför inte laga en stor laddning och sen frysa in så att man har lite färdig gryta i frysen.För den som inte äter LCHF är det kanon med ris eller potatis, men jag personligen gillar den med en enkel sallad till.Du kan göra grytan på endast nötkött eller endast fläskkött. I receptet har jag använt båda delar.
4,75 av 4 röster
Sparat av: st
Portioner: 8
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär köttet i lagom stora bitar, cirka 2×2 cm. Bryn dem i lite olja och lägg i en större gryta. Glöm inte att salta och peppra köttet när du bryner det!
  • Skiva morötterna, klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och strimla baconet. Stek på det lite i stekpannan och häll ner bland köttet.
  • Slå på krossade tomaterna, lägg i lagerbladen och köttbuljongen och fyll på med vatten så att det nästan täcker allt i grytan.
  • Koka upp och låt stå och puttra tills det att köttet är mört. Det kan ta lite över en timme. Har du tryckkokare så funkar det perfekt att använda den.
  • När köttet är mört och fint så slår du på grädden, crème fraichen och blandar ner ajvaren. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter tills det är en bra konsistens.
  • Tärna paprikan (blandade färger) i centimeterstora bitar och lägg ner i grytan. Låt koka fem minuter till.
  • Smaka av med salt och svartpeppar så att allt har en fin smak.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg