Mustig köttgryta med ajvar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en köttgryta som är väldigt mustig och full av smaker. Funkar perfekt att laga till dagen innan och sen bara värma upp…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mustig köttgryta med ajvar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 tim 15 minTotalt1 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är en köttgryta som är väldigt mustig och full av smaker. Funkar perfekt att laga till dagen innan och sen bara värma upp den nästa dag eller varför inte laga en stor laddning och sen frysa in så att man har lite färdig gryta i frysen.

För den som inte äter LCHF är det kanon med ris eller potatis, men jag personligen gillar den med en enkel sallad till.

Du kan göra grytan på endast nötkött eller endast fläskkött. I receptet har jag använt båda delar.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 400 g Nötkött
 600 g Skinkstek
 120 g Bacon
 150 g Morot
 100 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 150 g Champinjoner (färska)
 2 msk köttfond (koncentrerad)
 2 st Lagerblad
 1 dl Ajvar relish (stark)
 300 g Paprika
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

 

Gör så här:

1

Skär köttet i lagom stora bitar, cirka 2x2 cm. Bryn dem i lite olja och lägg i en större gryta. Glöm inte att salta och peppra köttet när du bryner det!

3

Skiva morötterna, klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och strimla baconet. Stek på det lite i stekpannan och häll ner bland köttet.

5

Slå på krossade tomaterna, lägg i lagerbladen och köttbuljongen och fyll på med vatten så att det nästan täcker allt i grytan.

7

Koka upp och låt stå och puttra tills det att köttet är mört. Det kan ta lite över en timme. Har du tryckkokare så funkar det perfekt att använda den.

9

När köttet är mört och fint så slår du på grädden, crème fraichen och blandar ner ajvaren. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter tills det är en bra konsistens.

11

Tärna paprikan (blandade färger) i centimeterstora bitar och lägg ner i grytan. Låt koka fem minuter till.

13

Smaka av med salt och svartpeppar så att allt har en fin smak.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Nötkött
 600 g Skinkstek
 120 g Bacon
 150 g Morot
 100 g Lök (gul)
 15 g Vitlök
 150 g Champinjoner (färska)
 2 msk köttfond (koncentrerad)
 2 st Lagerblad
 1 dl Ajvar relish (stark)
 300 g Paprika
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Skär köttet i lagom stora bitar, cirka 2x2 cm. Bryn dem i lite olja och lägg i en större gryta. Glöm inte att salta och peppra köttet när du bryner det!

3

Skiva morötterna, klyfta champinjonerna, skiva löken, hacka vitlöken och strimla baconet. Stek på det lite i stekpannan och häll ner bland köttet.

5

Slå på krossade tomaterna, lägg i lagerbladen och köttbuljongen och fyll på med vatten så att det nästan täcker allt i grytan.

7

Koka upp och låt stå och puttra tills det att köttet är mört. Det kan ta lite över en timme. Har du tryckkokare så funkar det perfekt att använda den.

9

När köttet är mört och fint så slår du på grädden, crème fraichen och blandar ner ajvaren. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter tills det är en bra konsistens.

11

Tärna paprikan (blandade färger) i centimeterstora bitar och lägg ner i grytan. Låt koka fem minuter till.

13

Smaka av med salt och svartpeppar så att allt har en fin smak.

Mustig köttgryta med ajvar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida