Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.
Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.
Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.
Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.
Om du istället har fläskfilé hemma och vill göra en god gryta av det så måste du spana in mitt underbart goda recept på fläskfilégryta.
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.
Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.
Hacka lök och vitlök.
Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.
Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.
Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar.
Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.
Hacka lök och vitlök.
Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.
Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.
Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.