Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mustig nötköttsgryta med chorizo

Inga röster än
Mustig nötköttsgryta med chorizo

Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.

Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.

Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.

Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.

Om du istället har fläskfilé hemma och vill göra en god gryta av det så måste du spana in mitt underbart goda recept på fläskfilégryta.

Total tid: 1 timme 45 minuter
Portioner: 5
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Tärna köttet i 2×2 cm stora bitar.
  • Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.
  • Hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet och chorizon i lite smör. Ha i lök och vitlök mot slutet så att det får mjukna lite det med. Glöm inte att salta och peppra.
  • Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.
  • Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.
  • Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.
  • Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg