Mustig nötköttsgryta med chorizo
0
Innehåll
Kalla vinter/höstdagar är det helt underbart att äta en värmande och mustig köttgryta.
Det här LCHF-receptet är ett recept på en väldigt mustig gryta med massor av härlig smak och sen lite hetta från chorizon.
Servera med blomkålsris eller en god blandsallad.
Använd nötkött som är bra till gryta, t ex högrev, bog, ytterlår eller liknande.
Om du istället har fläskfilé hemma och vill göra en god gryta av det så måste du spana in mitt underbart goda recept på fläskfilégryta.
Total tid: 1 timme 45 minuter
Portioner: 5
Ingredienser
Instruktioner
- Tärna köttet i 2×2 cm stora bitar.
- Skär chorizon i slantar, cirka 5 mm tjocka.
- Hacka lök och vitlök.
- Slå över köttet i en gryta och häll på vin och kalvfond.
- Låt koka några minuter så att alkoholen kokar bort.
- Tillsätt övriga ingredienser (utom syltlöken) och låt allt koka upp och låt det sedan småputtra under lock tills det att köttet är mört och fint. Späd med lite vatten om det behövs.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!