Mynta- och limesorbet

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Denna mynta- och limesorbeten är en sån där underbar smakupplevelse som är en perfekt avslutning på en god middag. Med sin härliga fräschör och uppfriskande…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Mynta- och limesorbet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning45 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna mynta- och limesorbeten är en sån där underbar smakupplevelse som är en perfekt avslutning på en god middag.
Med sin härliga fräschör och uppfriskande smak så passar den bra om du har ätit en tung middag.

Med tanke på att den är sockerfri så kommer den inte få dig att känna dig sådär tung efter, utan bara uppfriskad.

lime och myntasorbet5 Mynta- och limesorbet

Receptet ger inte speciellt mycket mynta- och limesorbet, men man behöver heller inte äta så mycket av den. En sked är helt lagom.

För att få till en riktigt bra sorbet så är det en stor fördel att använda en glassmaskin och det finns ju massor av olika modeller man kan köpa. Själv så använder jag en Princess 2 liter.

Om du bara vill göra limesorbet, då kan du hoppa över att använda mynta. Dock så tycker jag att det gav en riktigt god smak.

När det gäller sötningen så ska du välja den sötning som du själv tycker bäst om. Det ska motsvara samma mängd som vanligt socker. Själv så använde jag Nick's Use Like Sugar, då jag tycker att det smakar absolut bäst.

I receptet så använder jag gelatin för att få en bättre konsistens. Om du är inte äter gelatin och vill göra sorbeten vegansk eller vegetarisk, så kan du använda agar agar istället.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1,25 deciliter Sötning
 1 dl Vatten
 15 st Färska myntablad
 1,25 deciliter Pressad lime
 Skal från ½ lime

 

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten, så att det mjuknar.

2

Blanda vatten och sötning i en kastrull och värm upp det hela tills att sötningen har smält och blandats till sockerlag.

3

Riv ner limeskalet.

Ett tips. Om du inte har ett rivjärn från Microplane, så köp ett! Det är helt fantastiskt att ha för att riva citrusfrukter och parmesanost.

Mynta- och limesorbet

4

Hacka myntan lite för att frigöra smakerna lite och tillsätt även det till sockerlagen.

5

Tillsätt limesaft och kokosmjölk.

6

Värm upp det hela försiktigt. Det ska inte koka utan bara värmas upp under omrörning för att få smeten att gå ihop. Det kommer troligen att skära sig när du tillsätter limesaften nämligen, men det löser vi genom att värma på smeten lite.

7

Tillsätt gelatinbladet och rör ihop tills det har lösts upp.

8

Nu kan du låta smeten stå och svalna lite.

9

Sedan så kör du sorbeten i din glassmaskin enligt maskinens instruktioner. För mig så tog det ungefär 45 minuter, men då körde jag en rätt så varm smet.

Har du inte en glassmaskin, så häller du upp smeten i en form som du kan ställa i frysen. Gå och rör om varje kvart ungefär tills det att sorbeten har stelnat.

10

Gör ett fint "ägg" eller kula och servera direkt.

Mynta- och limesorbet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,25 deciliter Sötning
 1 dl Vatten
 15 st Färska myntablad
 1,25 deciliter Pressad lime
 Skal från ½ lime

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten, så att det mjuknar.

2

Blanda vatten och sötning i en kastrull och värm upp det hela tills att sötningen har smält och blandats till sockerlag.

3

Riv ner limeskalet.

Ett tips. Om du inte har ett rivjärn från Microplane, så köp ett! Det är helt fantastiskt att ha för att riva citrusfrukter och parmesanost.

Mynta- och limesorbet

4

Hacka myntan lite för att frigöra smakerna lite och tillsätt även det till sockerlagen.

5

Tillsätt limesaft och kokosmjölk.

6

Värm upp det hela försiktigt. Det ska inte koka utan bara värmas upp under omrörning för att få smeten att gå ihop. Det kommer troligen att skära sig när du tillsätter limesaften nämligen, men det löser vi genom att värma på smeten lite.

7

Tillsätt gelatinbladet och rör ihop tills det har lösts upp.

8

Nu kan du låta smeten stå och svalna lite.

9

Sedan så kör du sorbeten i din glassmaskin enligt maskinens instruktioner. För mig så tog det ungefär 45 minuter, men då körde jag en rätt så varm smet.

Har du inte en glassmaskin, så häller du upp smeten i en form som du kan ställa i frysen. Gå och rör om varje kvart ungefär tills det att sorbeten har stelnat.

10

Gör ett fint "ägg" eller kula och servera direkt.

Mynta- och limesorbet

Mynta- och limesorbet
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida