Hoppa till innehåll
Open navigation

Najnis belgiska våfflor

1 av 1 röst
Sparat av: st
Najnis belgiska våfflor

Belgiska våfflor är på framfart i Sverige och det är ju förståeligt då det är så makalöst gott. Skillnaden mot vanliga våfflor är att dessa blir tjocka och luftiga.

Normalt görs de av vetemjöl och jäst, men dessa är anpassade till LCHF och funkar kanon.

Beställ online till bra priser!
Belgiskt våffeljärn
Kokosmjöl (ekologiskt)
Bakpulver (ekologiskt)

Servera med lite vispad grädde, smält choklad (minst 70%) och pudra lite Sukrin melis över.

Recept och bild: Najnis kök

Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa ägg och smör lite pösigt.
  • Tillsätt sötning, salt och bakpulvret. Vispa ihop det lätt.
  • Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.
  • Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg