Najnis belgiska våfflor

star iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Belgiska våfflor är på framfart i Sverige och det är ju förståeligt då det är så makalöst gott. Skillnaden mot vanliga våfflor är att dessa…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Najnis belgiska våfflor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning5 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Belgiska våfflor är på framfart i Sverige och det är ju förståeligt då det är så makalöst gott. Skillnaden mot vanliga våfflor är att dessa blir tjocka och luftiga.

Normalt görs de av vetemjöl och jäst, men dessa är anpassade till LCHF och funkar kanon.

Beställ online till bra priser!
- Belgiskt våffeljärn
- Kokosmjöl (ekologiskt)
- Bakpulver (ekologiskt)

Servera med lite vispad grädde, smält choklad (minst 70%) och pudra lite Sukrin melis över.

Recept och bild: Najnis kök

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 4 msk Smält smör
 6 st Ägg
 1/4 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Vispa ägg och smör lite pösigt.

2

Tillsätt sötning, salt och bakpulvret. Vispa ihop det lätt.

3

Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.

4

Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 msk Smält smör
 6 st Ägg
 1/4 tsk Salt

Instruktioner

1

Vispa ägg och smör lite pösigt.

2

Tillsätt sötning, salt och bakpulvret. Vispa ihop det lätt.

3

Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.

4

Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.

Najnis belgiska våfflor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida