Belgiska våfflor är på framfart i Sverige och det är ju förståeligt då det är så makalöst gott. Skillnaden mot vanliga våfflor är att dessa blir tjocka och luftiga.
Normalt görs de av vetemjöl och jäst, men dessa är anpassade till LCHF och funkar kanon.
Beställ online till bra priser!
- Belgiskt våffeljärn
- Kokosmjöl (ekologiskt)
- Bakpulver (ekologiskt)
Servera med lite vispad grädde, smält choklad (minst 70%) och pudra lite Sukrin melis över.
Recept och bild: Najnis kök
Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.
Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa ner kokosmjölet (sikta gärna ner det) och vispa tills du har en klumpfri smet. Låt vila 10 minuter.
Värm järnet till medelvärme och smörj det med lite smör. Slå i smeten och grädda tills våfflorna har fått vacker gyllene färg. Servera direkt.