Najnis semlor

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Semlor på Fettisdagen är ju ett måste för många och jag tycker ju inte att vi som äter lchf ska behöva stå över bara för…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Najnis semlor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning30 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Semlor på Fettisdagen är ju ett måste för många och jag tycker ju inte att vi som äter lchf ska behöva stå över bara för att vi valt en nyttigare kost.
Det finns ju gott om olika recept på lchf-semlor på nätet och en del är riktigt bra och andra är mindre bra.
Najnis semlor tycker jag hör till skiktet som är bland de bättre. De är helt klart ett bra alternativ till vanliga semlor.

Det här receptet ger antingen fyra stora eller sex lite mindre semlor.

Recept och bilder: Najnis kök

Om du vill göra något annat än semlor, då finns det lite alternativ här:

- Semmelkladdkaka
- Maffig semletårta
- Semmelwrap

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Bullarna
 4 Ägg
 3 msk Sötning
 1 dl Grädde
 3 msk Vatten
 50 g Smält smör
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 tsk Xantangummi
 2 msk Fiberhusk
 1 tsk Stött kardemumma
 2 tsk Bakpulver
Mandelmassan
 3 msk Sötning
 4 droppar Bittermandelarom
 0,50 dl Grädde
Gräddfyllning
 2 deciliter Grädde
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
Topping

 

Gör så här:

Bullarna
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ställ de åt sidan tills vidare.

3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

4

Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör ihop snabbt.

5

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet. Rör ihop snabbt.
Ställ åt sidan 10 minuter så det får svälla. (gör mandelmassan under tiden)

6

Rulla så många bullar som du vill ha. Antingen fyra stora eller sex mindre. Fukta händerna så blir det lättare att rulla.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Grädda bullarna cirka 25-30 minuter. Håll koll så att de inte får för mycket färg, det ska ju vara ljusa bullar.

8

Ta ut de när de är klara och låt de svalna på ett galler.

Mandelmassan
9

Mixa mandel och sötning i en matberedare.

10

Tillsätt grädde och bittermandelarom och mixa ihop till en så slät massa som du tycker om själv. Om det är för torrt, tillsätt lite mer grädde.

11

Lägg mandelmassan i lite plastfilm och forma till en rulle och förvara den i kylen.

Montering
12

Skär ett lock av varje bulle.

13

Gröp ur lite innehåll från underdelen av bullarna.

14

Blanda innehållet med mandelmassan.
Tillsätt lite vatten så att du får en bra konsistens.

15

Fyll bullarna med mandelmassa.

16

Spritsa på grädde.
Lägg på locket och pudra lite sukrin melis över.

Najnis semlor

17

Ät utan att få grädde på näsan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Bullarna
 4 Ägg
 3 msk Sötning
 1 dl Grädde
 3 msk Vatten
 50 g Smält smör
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 tsk Xantangummi
 2 msk Fiberhusk
 1 tsk Stött kardemumma
 2 tsk Bakpulver
Mandelmassan
 3 msk Sötning
 4 droppar Bittermandelarom
 0,50 dl Grädde
Gräddfyllning
 2 deciliter Grädde
 0,50 tsk VaniljextraktEller vaniljpulver.
Topping

Instruktioner

Bullarna
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ställ de åt sidan tills vidare.

3

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

4

Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör ihop snabbt.

5

Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet. Rör ihop snabbt.
Ställ åt sidan 10 minuter så det får svälla. (gör mandelmassan under tiden)

6

Rulla så många bullar som du vill ha. Antingen fyra stora eller sex mindre. Fukta händerna så blir det lättare att rulla.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Grädda bullarna cirka 25-30 minuter. Håll koll så att de inte får för mycket färg, det ska ju vara ljusa bullar.

8

Ta ut de när de är klara och låt de svalna på ett galler.

Mandelmassan
9

Mixa mandel och sötning i en matberedare.

10

Tillsätt grädde och bittermandelarom och mixa ihop till en så slät massa som du tycker om själv. Om det är för torrt, tillsätt lite mer grädde.

11

Lägg mandelmassan i lite plastfilm och forma till en rulle och förvara den i kylen.

Montering
12

Skär ett lock av varje bulle.

13

Gröp ur lite innehåll från underdelen av bullarna.

14

Blanda innehållet med mandelmassan.
Tillsätt lite vatten så att du får en bra konsistens.

15

Fyll bullarna med mandelmassa.

16

Spritsa på grädde.
Lägg på locket och pudra lite sukrin melis över.

Najnis semlor

17

Ät utan att få grädde på näsan.

Najnis semlor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/