Hoppa till innehåll
Open navigation

Najnis semlor

4,67 av 3 röster
Sparat av: st
Najnis semlor
Semlor på Fettisdagen är ju ett måste för många och jag tycker ju inte att vi som äter lchf ska behöva stå över bara för att vi valt en nyttigare kost. Det finns ju gott om olika recept på lchf-semlor på nätet och en del är riktigt bra och andra är mindre bra. Najnis semlor tycker jag hör till skiktet som är bland de bättre. De är helt klart ett bra alternativ till vanliga semlor.Det här receptet ger antingen fyra stora eller sex lite mindre semlor.Recept och bilder: Najnis kökOm du vill göra något annat än semlor, då finns det lite alternativ här:– SemmelkladdkakaMaffig semletårtaSemmelwrap
4,67 av 3 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Bullarna

Mandelmassan

Gräddfyllning

Topping

Instruktioner

Bullarna

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ställ de åt sidan tills vidare.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör ihop snabbt.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet. Rör ihop snabbt. Ställ åt sidan 10 minuter så det får svälla. (gör mandelmassan under tiden)
  • Rulla så många bullar som du vill ha. Antingen fyra stora eller sex mindre. Fukta händerna så blir det lättare att rulla. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda bullarna cirka 25-30 minuter. Håll koll så att de inte får för mycket färg, det ska ju vara ljusa bullar.
  • Ta ut de när de är klara och låt de svalna på ett galler.

Mandelmassan

  • Mixa mandel och sötning i en matberedare.
  • Tillsätt grädde och bittermandelarom och mixa ihop till en så slät massa som du tycker om själv. Om det är för torrt, tillsätt lite mer grädde.
  • Lägg mandelmassan i lite plastfilm och forma till en rulle och förvara den i kylen.

Montering

  • Skär ett lock av varje bulle.
  • Gröp ur lite innehåll från underdelen av bullarna.
  • Blanda innehållet med mandelmassan. Tillsätt lite vatten så att du får en bra konsistens.
  • Fyll bullarna med mandelmassa.
  • Spritsa på grädde. Lägg på locket och pudra lite sukrin melis över.
    Najnis semlor
  • Ät utan att få grädde på näsan.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg